Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ O angajată de la Ambulanță a fost confirmată cu SARS-CoV-2 la câteva zile după rapel

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

O angajată a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a fost confirmată cu SARS-CoV-2 la câteva zile după efectuarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, dr. Daniel Ungureanu, femeia nu este cadru medical, ci face parte din personalul TESA, ea fiind confirmată pozitiv în urma unui test rapid.

Citește și: Florin Cîțu, prins cu minciuna! ‘Face economii pe seama salariaților aflați în linia întâi în lupta cu epidemia Covid-19’

"Este în izolare de aproximativ o săptămână, este confirmată pozitiv la testul rapid. A făcut atât prima doză, cât şi rapelul. Nu ştim exact la câte zile după rapel s-a contaminat. Este acasă, are simptome, nu este într-o stare foarte gravă, dar este confirmată pozitiv", a declarat, pentru AGERPRES, dr. Daniel Ungureanu.

Conform declaraţiei medicului, angajata nu a efectuat test PCR, deoarece potrivit ultimelor reglementări dacă o persoană are test rapid pozitiv şi prezintă simptome, nu mai este necesar acest tip de testare, pacientul fiind luat în evidenţă şi primind tratament. Dacă în urma testului rapid rezultatul este pozitiv, dar pacientul nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, atunci se impune efectuarea unui test PCR.

Citește și: Avertisment de ultimă oră! ‘Cifrele analizei ministrului de Interne arată dezastrul din educație! Trebuie să aibă loc tragedii, ca în sănătate, pentru ca Guvernul să investească în învățământ?’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.