Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Parlamentarii jurişti au modificat starea de alertă - Lista amendamentelor votate

Facebook
stare de alerta

Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat marţi raportul comun pentru hotărârea de încuviinţare a stării de alertă instituite luni prin Hotărâre de Guvern de Guvernul Orban. Parlamentarii jurişti au adus cinci modicări actului normativ adoptat de Parlament.

Raportul integral, AICI! (.pdf)

STIRIPESURSE.RO vă prezintă forma hotărârii care urmează să fie votată miercuri în plenul Parlamentului:

"HOTĂRÂRE pentru încuviințarea stării de alertă și a măsurilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

În temeiul art. 4 alin. (3) și (4) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,

Parlamentul României adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic. – Se încuviințează starea de alertă și măsurile instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394 din 18 mai 2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 410 din 18 mai 2020, potrivit art. 4 alin. (3) și (4) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 396 din 15 mai 2020, cu următoarele completări:

1. La Anexa nr. 1 după articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 31 cu următorul cuprins:

„Art. 31. - Autoritățile publice locale, pentru unitățile sanitare din subordinea lor, exercită atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul  acestor unități în condițiile legii.

2. La Anexa nr. 2 articolul 1 punctul 1 se modifică și va avea următorul cuprins:

1.   În spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 13 și 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020. Guvernul României prin Ministerul Sănătății va pune la dispoziția autorităților publice locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ – teritoriale respective.

3. La Anexa nr. 3 articolul 1 punctul 3 se modifică și va avea următorul cuprins:

3. Activitatea instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a insituțiilor, inclusiv organizatori de drept privat, de spectacole și/sau concerte, a centrelor și/sau a căminelor culturale și a altor instituții de cultură, inclusiv organizații de drept privat, precum și evenimentele culturale în aer liber și festivalurile publice și private pot fi desfășurate în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, în termen de 5 zile de la adoptarea prezentei Hotărâri.

4. La Anexa nr. 3 articolul 3 punctele 1 și 2 se modifică și vor avea următorul cuprins:

1. Menținerea carantinei în clădirile, localitățile și zonele geografice stabilite prin ordine ale  persoanelor legal îndreptățite și care nu au fost revocate până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

2. Instituirea carantinei în clădirile, localitățile și zonele geografice care se stabilesc prin hotărâre de Guvern, la solicitarea comitetelor județene pentru situații de urgență, pe baza analizelor realizate de către direcțiile de sănătate publică și avizate de către Institutul Național de Sănătate Publică.

5. La Anexa nr. 3 articolul 4 punctul 2 litera g) se modifică și va avea următorul cuprins:

g)   de poziționare a aeronavelor, fără încărcătură comercială tip ferry;."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.