Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Parlamentul European interzice accesul personalului diplomatic și guvernanților ruși și belaruși

Parlamentul European 3

Parlamentul European a anunţat vineri că interzice accesul în edificiile sale pentru personalul diplomatic şi reprezentanţii guvernelor din Rusia şi Belarus, după invadarea Ucrainei de către Moscova cu puţin peste trei săptămâni în urmă, relatează EFE. "Începând de astăzi, personalului diplomatic şi guvernamental din Rusia şi Belarus îi este interzisă intrarea în incinta Parlamentului European. Nu este loc în casa democraţiei pentru cei care vor să distrugă ordinea democratică", subliniază pe Twitter preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Citește și: Secretarul adjunct al NATO anunță că războiul va mai continua: răspuns la amenințările Rusiei pentru țările care trimit armament

Citește și: Patriarhul Kiril nu l-a convins! Papa Francisc izbucnește iar la adresa războiului: E un abuz pervers de putere

 

Acest anunţ intervine la o zi după ce Parlamentul European a cedat una din clădirile sale unei organizaţii a societăţii civile ucrainene - Promote Ukraine - pentru a-şi coordona acţiunile în Belgia şi a oferi sprijin administrativ şi psihologic refugiaţilor care fug de război şi descind în capitala belgiană.

Parlamentul European a restricţionat de asemenea încă din prima săptămână a invaziei utilizarea facilităţilor sale de presă pentru jurnaliştii de la Russia Today şi Sputnik, ale căror emisiuni au fost suspendate la nivel european, întrucât cele două media de propagandă sunt considerate a fi sub controlul permanent al autorităţilor ruse şi "esenţiale" pentru a susţine şi justifica agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.