Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Plângere penală pe numele ministrului Sănătății, Florian Bodog. Parchetul General, sesizat în scandalul imunoglobulinei

www.agerpres.ro
Florian Bodog

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), fundația lui Dan Voiculescu, sesizează Parchetul General cu privire la modul în care Ministrul Sănătății și celelalte persoane responsabile au gestionat criza imunoglobulinei care a dus la decesul unei persoane.

Plângerea se referă la conduita pasivă a Ministrului Sănătății, Florian Bodog și a subalternilor săi care de mai bine de 6 luni nu au luat măsuri pentru a pune la dispoziția bolnavilor care suferă de imunodeficiențe primare și de boli autoimune tratamentul cu imunoglobulină.

În lipsa acestui medicament vital, viața a peste 500 de persoane, majoritatea copii, este, în fiecare clipă, în pericol.

Citește și: Reacție emoționantă a lui Traian Băsescu, după anunțul dispariției Regelui Mihai: 'Din patru am rămas trei'

În vara acestui an, ultimele firme care distribuiau astfel de medicamente în România au anunțat că se retrag de pe piață. Deși i-a fost semnalată situația inclusiv de către FACIAS, și a fost avertizat că administrarea acestui medicament nu suferă amânare, în mod iresponsabil față de viața bolnavilor, Ministerul Sănătății condus de Florian Bodog nu a luat nicio măsură.

Primul deces provocat de neglijența autorităților statului s-a înregistrat sâmbăta trecută, în Alba Iulia. FACIAS acordă asistență juridică familiei victimei pentru ca cei responsabili să răspundă în fața legii pentru indiferența cu care au tratat această situație.

În urmă cu câteva luni, România s-a confruntat cu o altă criză fără precedent, cea a vaccinurilor pentru copii.

Conform art. 34 din Constituție, statul este obligat să asigure fiecărui cetățean accesul la medicamente esențiale și să îi ocrotească viața și sănătatea.

Primul Ministru a intervenit în această problemă. Așteptăm cu interes deciziile sale. Sănătatea cetățenilor trebuie să fie o prioritate națională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.