Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Plecarea lui Prigojin ascunde ceva. Regimul de operațiuni antiteroriste nu a fost ridicat în Rusia

Ria Novosti
Evgheni Prigojin

"Regimul de operaţiuni antiteroriste" instaurat la Moscova şi în regiunea capitalei după revolta grupului paramilitar Wagner rămâne în vigoare duminică, în ciuda schimbării de atitudine a liderului rebeliunii, Evgheni Prigojin.

Ample patrule de poliţie au fost desfăşurate de-a lungul drumului principal care duce la ieşirea de sud din Moscova, a constatat un jurnalist AFP.

În regiunea Moscovei, restricţiile de trafic pe autostrada care leagă Moscova de Rostov (sud-vest), unde rebeliunea Wagner a preluat controlul asupra sediului militar central sâmbătă, înainte de a se retrage, au fost, de asemenea, menţinute duminică, conform unei declaraţii a agenţiei Avtodor, care se ocupă de autostrăzile din Rusia.

Comitetul Naţional Antiterorism (NAK) a ordonat sâmbătă un "regim de operaţiuni antiteroriste" la Moscova, în regiunea acesteia, precum şi în regiunea Voronej, la graniţa cu Ucraina, după ce Evgheni Prigojin a anunţat un marş al luptătorilor săi spre capitala rusă.

Acest regim conferă puteri sporite agenţiilor de aplicare a legii, inclusiv pentru a desfăşura operaţiuni poliţieneşti.

Astfel, secţiuni mari ale autostrăzii dintre Rostov şi Moscova au fost blocate şi au fost introduse controale de identitate şi de vehicule pe drumuri.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a decretat că luni va fi o zi liberă în contextul situaţiei "dificile".

Sâmbătă seara, Evgheni Prigojin a anunţat că oamenii săi se "întorc" în taberele lor pentru a evita "o baie de sânge", după negocieri cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

Nu a fost clar duminică unde se află Prigojin după retragerea luptătorilor săi din Rostov, Kremlinul spunând că a fost de acord să meargă în Belarus, iar acuzaţiile împotriva acestuia au fost retrase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.