Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Pompierii intervin de urgenţă în 18 judeţe afectate de ploile torenţiale

www.sursazilei.ro
pompieri inundatii

În ultimele 24 de ore, zeci de judeţe au fost lovite de ploi torenţiale şi vânt puternic, iar în nu mai puţin de 18 dintre acestea a fost nevoie de intervenţia pompierilor.  Peste 200 de pompieri militari cu 80 de mijloace tehnice au fost mobilizaţi, în ultimele 24 de ore, informează un comunicat al IGSU, transmis de Agerpres.


Printre judeţele afectate se numără Alba, Argeş, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Sălaj şi Teleorman.

Potrivit IGSU, pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei din 29 de locuinţe, 16 beciuri şi 55 de curţi inundate, precum şi pentru înlăturarea aluviunilor şi deblocarea a trei drumuri.


Citeşte şi:  BACALAUREATUL, la un pas să fie BLOCAT. MII de profesori AMENINŢĂ cu grevă generală


Cele mai semnificative pagube s-au înregistrat în judeţul Maramureş. ''În cursul zilei de joi, o bătrână din Sighetu Marmaţiei a fost salvată de către un echipaj de pompieri cu o barcă. Femeia de 78 de ani se adăpostise în casă din cauza nivelului ridicat al apei'', precizează IGSU.  Tot în această localitate, 40 de persoane din 15 locuinţe inundate din cauza pânzei freatice ridicate au fost evacuate temporar, însă la scurt timp au revenit la casele lor.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, au fost semnalate defecţiuni în judeţele Argeş, Neamţ, Olt, Sibiu şi Teleorman. În teren se află echipe tehnice care lucrează pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp.

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

''Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în judeţele afectate a forţelor şi mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situaţii de urgenţă'', arată sursa citată.


Citeşte şi: Două muzee consacrate unui celebru CREATOR DE MODĂ, construite până la finalul anului .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.