Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Premierul grec a anunțat că REMANIAZĂ Guvernul

breaking

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a anunţat vineri seară remanierea guvernului după revolta unei părţi a majorităţii sale în timpul votului în parlament asupra primului pachet de reforme cerute de creditori împotriva acordării unui nou ajutor pentru Grecia.

Alexis Tsipras a procedat la zece schimbări în cadrul echipei sale pentru a-i înlocui pe miniştrii şi mai ales viceminiştrii care au votat contra acestor măsuri, respinse joi de un sfert dintre membrii partidului radical de stânga SYRIZA la putere.

În schimbul fondurilor de 86 de miliarde de euro, Grecia a acceptat reforme semnificative în cazul pensiilor, de creştere a taxei pe valoare adăugată şi limite dure privind cheltuielile publice.

Ministrul Muncii, Panos Panos Skourletis va deveni astfel ministrul Energiei, înlocuindu-l pe Panagiotis Lafazanis, unul dintre opozanţii reformelor din Syriza.

Ministrul Reformelor Administrative, George Katrougalos, va fi noul ministru al Muncii. Tryfon Alexiadis, un membru de marcă al uniunii experţilor în taxe al Greciei, a fost numit vice-ministru al Finanţelor, înlocuind-o pe Nadia Valavani, care s-a retras din funcţie în mai devreme în această săptămână.

Euclid Tsakalotos, care a devenit ministru al Finanţelor pe 6 iulie, înlocuindu-l pe Yanis Varoufakis, îşi păstrează portofoliul. Christoforos Vernardakis, un academician, va deveni vice-ministru al Apărării.

Parlamentarul Syriza Olga Gerovassili a fost numită purtătoarea de cuvânt a Guvernului, anunţă Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.