Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Primar PSD, prins în flagrant în timp ce dădea mită unui jurnalist

inquamphotos.com / Octav Ganea
mita, bani marcati

Edilul comunei Beliș, Matiș Viorel a fi fost prins în flagrant de către cei de la Direcția Generală Anticorupție, în timp ce ar fi acordat mită unui jurnalist clujean pentru a-l determina pe acesta să nu mai publice materiale despre el și Comuna Beliș, informează ziardecluj.ro.

Cei de la Ziarul Clujean și Info Huedin au postat pe pagina de Facebook, un punct de vedere cu privire la acest subiect:

„Bun găsit, la ceas de seară! Pentru a pune capăt speculațiilor, ne vedem obligați să facem o precizare: confirmăm că Viorel Matiș, primarul din Beliș, a fost prins în flagrant de ofițerii Direcției Generale Anticorupție în timp ce încerca să cumpere cu bani tăcerea unui reporter INFO Huedin și Ziarul Clujean. Pentru că suntem parte în dosar, nu putem face alte precizări la acest moment.

NOTA: Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în postarea acestora.

Traian Băsescu, intervenție EXPLOZIVĂ: Bietul Daddy îşi rupe hainele de pe el! Salvaţi-l pe Daddy!

La ora publicării materialului, primarul Matiș Viorel nu a răspuns la telefon, pentru a comenta subiectul.

Ionuț Vasile Doduț, administratorul Info Huedin și Ziarul Clujean a refuzat să dea detalii despre flagrantul DGA împotriva primarului Matiș Viorel.

Iată ce susține acesta:

„La acest moment, pot să vă spun doar atât. Confirm că, în calitate de administrator al sociețății care editează cele două portaluri de informații generaliste, am formulat un denunț care îl vizează pe primarul comunei Beliș, domnul Viorel Matiș, ca urmare a situațiilor repetate în care acesta mi-a propus sume de bani în schimbul tăcerii. Mai exact, domnul primar nu voia să mai apară niciun articol negativ la adresa sa sau informații care îl puneau într-o lumină proastă. Discuțiile s-au purtat într-o perioadă îndelungată, iar în final s-a realizat flagrantul. Dat fiind faptul că am calitatea de martor în dosar, iar faza de urmărire penală nu este publică, nu pot preciza alte detalii la acest moment ”, a explicat Ionuț Vasile Doduț.

Guvernul Dăncilă, măsură de ULTIMĂ ORĂ: Șeful departamentului Centenar, dat afară

Contactat telefonic, președintele Partidului Social Democrat Cluj, deputatul Horia Nasra afirmă că va avea o discuție cu cei din organizația Beliș, pentru că este a doua oară când Matiș Viorel este cercetat într-un dosar penal, de când a intrat pe funcția de primar, în 2016.„În primul rând ca orice cetățean, se bucură de prezumția de nevinovăție. În toate cazurile de acest gen susțin punctul de vedere al justiție. În funcție de ce vor decide judecătorii ne vom conforma. Este regretabil că în mai puțin de un an asistăm la înca un eveniment neplăcut prin care este implicat primarul Matiș Viorel. Vom discuta cu cei din organizatia de la Beliș și cu viceprimarul si vom lua o decizie. Susținem persoanele care nu au probleme cu legea ”, declară președintele PSD Cluj, Horia Nasra.

Reamintim că primarul din comuna Beliș a fost cercetat și în 2017, într-un dosar penal al cărui obiect este instigarea la furtul de lemne din fondul forestier național, furt de arbori din fondul forestier național și fals intelectual, infracțiuni presupus a fi comisă în perioada în care acesta era angajat la Ocolul Silvic Beliș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.