Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE / Ultimă oră: Primarul din Caracal se retrage din PSD și din toate funcțiile pe care le deține: 'Sunt puternic afectat'

Ion Doldurea

Primarul din Caracal se retrage din PSD și din toate funcțiile pe care le deține!

Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal, se retrage din Partidul Social Democrat și, implict, din funcțiile pe care le deține.

Vă reamintim că firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu zeci de răniţi, se numeşte Flagas SRL şi îi aparţine fiului primarului PSD din Caracal.

Acţionarii firmei Flagas SRL sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%), conformG4 Media, care citează Termene.ro, relateză News.ro.

Ionuţ Daniel Doldurea e fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea.

Ce a spus Ciolacu despre primar

Premierul Marcel Ciolacu a spus anterior că nu a discutat deloc cu primarul din Caracal, tatăl bărbatului care deținea stația GPL din Crevedia care a explodat. Aici, nu se mai alimentau mașini și butelii din 2020, cel puțin nu la nivel oficial, însă activitatea companiei, care fusese suspendată legal, încă continua.

Ciolacu spune că nu are de ce să discute cu primarul de Caracal.  "Urmează ca după evaluări și noi să lăum măsuri din fondul de rezervă al premierului. E o prioritate încă de ieri seară să salvăm vieți. Au fost transferate patru persoane. În primul rând, eu sunt fiul cuiva, fiecare suntem copiii cuiva, e un lucru normal. Ce e cel mai important și asta vă garantez și eu și ministrul de Interne și ministrul Justiției va respecta rigorile legii. Am înțeles, e o problemă cu primarul din PSD, eu nu trebuie să iau legătura cu tatăl nimănui. Nu intră în atribuțiile mele de serviciu. Am vreo obligație? Ține în fișa postului de președinte de partid să iau legătura cu tatăl fiului care avea o stație GPL?", a spus Ciolacu.

Reacția primarului

„Sunt puternic afectat și îndurerat de tragedia care a zguduit comunitatea locală din Crevedia și transmit întreaga mea compasiune familiilor greu încercate, celor care au rude sau prieteni pe patul de spital și cetățenilor care au avut de suferit de pe urma deflagrației.

De asemenea, transmit sănătate și putere celor care sunt în acest moment pe paturile spitalelor și luptă pentru recuperare.

Am constatat că una dintre declarațiile pe care le-am acordat ieri unui reporter, sub imperiul emoțiilor și devastat de vestea primită, a fost interpretată și exploatată altfel decât cum am vrut să transmit.

Nu am nici o scuză dar vreau să le spun tuturor că regret profund că în spațiul public a fost indusă ideea că aș fi nepăsător față de efortul și sacrificiul pompierilor și forțelor de ordine implicate într-o astfel de situație.

La momentul acelei discuții cu jurnalista, pe baza informațiilor lapidare pe care le aveam, m-am referit pe de o parte la angajați ai firmei, victime ale deflagrației, și pe de altă parte, la pompieri ca profesioniști aflați într-o operațiune în care își asumă riscuri.

Raportat la situația de fapt, responsabilitatea efectuării manevrelor la fața locului pentru stingerea incendiilor aparține pompierilor, motiv pentru care m-am exprimat folosind expresia ”e problema lor”.

Ca om, evident că sunt devastat de ideea că mulți pompieri au fost răniți și alți oameni au suferit ca urmare a acestui incendiu, repet, un accident.

Vreau să fie foarte clar că pentru mine, ca om, pompierii români sunt eroi care știu că își riscă viața zi de zi și pot suferi răni grave, fiind pregătiți în orice moment de sacrificiul suprem.

Având în vedere situația creată, deși nu am și nu am avut niciodată vreo implicare în societatea comercială unde s-a întâmplat tragicul eveniment, dar fiind vorba de un membru al familiei mele, pentru a nu exista nici un alt fel de interpretare, am luat decizia de a mă suspenda din calitatea de membru al PSD și, implicit, din orice altă funcție politică deținută”, a spus primarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.