Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Primele CONDAMNĂRI în dosarul Malaxa: 7 inculpați au primit, în total, peste 15 ani de închisoare

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Dosarul Secureanu a ajuns la prima soluție. Magistraţii au decis condamnarea cu suspendare a 7 angajați ai spitalului Malaxa și administratori de firmă, cei care și-au recunoscut faptele în fața procurorilor și judecătorilor.

Citeşte şi: Dragnea, SEMNAL DUR către Maior, după dezvăluirile din comisia SRI: 'Cred că nu a făcut bine...' / VIDEO

Dintre aceștia nu face parte Florin Secureanu. Fostul manager, alături de inculpații Mihai Mesner, Cristian Ioniță și Gabriel Deaconu vor fi judecați într-un dosar disjuns, nu pe procedură simplificată, așa cum s-a întâmplat în cazul celor 7, scrie Gazeta Sporturilor.

Decizia Tribunalului București este în primă instanță și poate fi atacată cu apel.

Astfel, fostul director financiar-contabil al Spitalului Malaxa, Margareta Preda, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare. Fostul tehnician administrativ al Spitalului Malaxa, Ștefan Lucian Nicolae , a primit 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare, iar managerul IT, Traian Nica, 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare. Tot la închisoare suspendare a fost condamnat şi fostul director administrativ, Paul Stoica (2 ani și 6 luni).

 

Şi administratorii firmelor care i-au oferit cadouri şi beneficii fostului manager Florin Secureanu au scăpat de încarcerare.

 

Managerul firmei  care furniza, pe banii spitalului, alimente pentru Secureanu și familia lui a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Administratorul firmei de la care Secureanu lua cadouri pentru sine și apropiații săi a primit 2 ani de închisoare cu suspendare, iar cel care se ocupa de livrarea bijuteriilor și le curăța sub contracte privind ”curățarea instrumentarului ginecologic” a fost condamnat în primă instanţă la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare, scriu jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor.

Mai mult, în decizia Tribunalului se stipulează că grupul celor 7 are de plătit, în total, 635.000 de euro:

"Obligă în solidar inculpaţii Preda Margareta, Nica Traian Alexandru, Nicolae Ștefan Lucian și Stoica Paul să plătească părţii civile Spitalul Clinic Nicolae Malaxa suma de 1.944.537,45 lei"

"Obligă în solidar inculpatele Preda Margareta și Trandafir Simona să plătească părţii civile Spitalul Clinic Nicolae Malaxa suma de 39.500 lei"

Obligă pe inculpatul Răsoiu Eugen să plătească părţii civile Spitalul Clinic Nicolae Malaxa suma de 545.150 lei"

"Obligă pe inculpata Dumitru Eugenia să plătească părţii civile Spitalul Clinic Nicolae Malaxa suma de 433.002,50 lei"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.