Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ PSD nu ține cont de rugămințile lui Ludovic Orban și a decis: Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august!

G4Media
orban ciolacu

Ludovic Orban a sesizat CCR, după ce PSD a depus a doua moțiune de cenzură împotriva sa și i-a rugat pe social-democrați să aștepte un verdict al judecătorilor constituționali înainte de a dezbate, în Parlament, și a vota moțiunea. Însă, PSD nu ține cont de rugămințile lui Orban și decide ca moțiunea să se voteze luni.

”Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august!

Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Citește și: Scenariu-bombă: Klaus Iohannis a început să caute urgent soluții pentru a-l da jos pe Ludovic Orban

Moțiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată” a fost depusă săptămâna trecută.

„Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor”, declara atunci Marcel Ciolacu.

Citește și: Se zguduie Ministerul de Interne! Un greu a fost ‘executat’! Fusese ‘decapitat’ și în mandatul lui Carmen Dan

El a spus că negociază pentru susținerea moțiunii cu toate formațiunile parlamentare, mai puțin cu PNL și PMP.

Premierul Ludovic Orban spune că o eventuală votare a moţiunii de cenzură înaintate de PSD ar "şubrezi dramatic capacitatea Guvernului de a face faţă provocărilor imense” cu care se confruntă, el arătând că, din punctul de vedere al puterii executive, dezbaterea moţiunii înainte de a se pronunţa Curtea Constituţională nu este în acord cu legea fundamentală. "Cred că Guvernul până la urmă va fi hotărât de români în data de 6 decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare", afirmă Orban.

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus, vineri, la sediul CCR, sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituțională determinat de moțiunea de cenzură. El critica PSD, spunând că e un „partid de piromani care dau foc la țară”, iar Guvernul este „pompier”.

Citește și: Raed Arafat, declarație de ultim moment cu privire la deschiderea restaurantelor: ‘Recomandările medicale vor fi modalitatea prin care se poate face asta’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.