Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ PSD vrea înființarea Autorității Naționale de Interceptări

psd sigla

Un document discutat sâmbătă la Neptun arată că PSD va susține un proiect de lege prin care se înființează Autoritatea Națională de Interceptări,astfel încât să fie scoși "serviciile de informații și ofițerii din justiție și politică".Proiectul este unul mai vechi, inițiat de Călin Popescu Tăriceanu, scrie Mediafax.

"Imbunătăţirea legislaţiei pentru asigurarea unor servicii de informaţii în conformitate cu cerințele statului de drept. Adaptarea prevederilor din legile siguranței naționale la nivelul celor din țările puternic dezvoltate în acest domeniu. Reașezarea activității serviciilor de informații în matca lor constituțională", se arată în documentul discutat sâmbătă în ședința CEx a PSD, de la Neptun.

Termenul ar fi decembrie 2018, fiind vorba despre un proiect de lege. Documentul mai prevde: "Definirea clară a atribuțiilor structurilor de informații. Scoaterea serviciilor de informații și a ofițerilor serviciilor din justiție și politică. Înființarea Autorității Naționale de Interceptări".

Proiectul este unul mai vechi, unul dintre inițiatori fiind Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE.

Citește și: SURSE Gabriela Firea i-a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan

Potrivit proiectului aflat pe site-ul Senatului, Autoritatea are ca obiectiv interceptarea, înregistrarea, ascultarea, verificarea primară, stocarea și transmiterea datelor și informațiilor ce au interes pentru securitatea națională, prevenirea și combaterea terorismului și a criminalității organizate și corupției, cât și prevenirea, descoperirea și contracararea interceptărilor ilegale a comunicațiilor, în colaborare cu celelalte autoritati informative si de protecție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.