Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră – Războiul din Kosovo: noul procuror general desemnat pentru Tribunalul special este american

ankasam.org
serbia kosovo serbia

Tribunalul special pentru Kosovo, ce are sediul la Haga, a anunţat vineri desemnarea juristei americane Kimberly West în funcţia de procuror general, relatează AFP şi Reuters, informează Agerpres.

West îi succede procurorului Jack Smith, care din noiembrie 2022 participă în SUA la ancheta privind rolul fostului preşedinte Donald Trump în violenţele ce au însoţit asaltul susţinătorilor săi asupra Capitoliului în ianuarie 2021.

''Kimberly West, fost procuror federal american, cu o vastă experienţă în anchetele penale naţionale şi internaţionale, a fost selecţionată drept procuror specializat, la capătul unui proces organizat de Uniunea Europeană'', a declarat tribunalul într-un comunicat.

Creat în 2015, Tribunalul special pentru Kosovo, finanţat de UE, este o instanţă de drept compusă din judecători internaţionali şi însărcinată cu anchetarea infracţiunilor comise de Armata de Eliberare a Kosovo (UCK) în timpul şi după conflictul din regiunea din sudul Serbiei.

Războiul din Kosovo s-a soldat cu aproximativ 13.000 de morţi, majoritatea fiind kosovari albanezi. Conflictul s-a încheiat în primăvara lui 1999, când o campanie de lovituri aeriene a NATO a constrâns forţele sârbe să se retragă.

Acest tribunal a formulat acuzaţii de crime de război contra mai multor foşti responsabili ai UCK, printre care Hashim Thaci, preşedinte al Kosovo în perioada 2016-2020, în prezent judecat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.