Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Rusia acuză Kievul că a interzis prin lege orice negociere de pace

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, luni, că Rusia este deschisă negocierilor cu Ucraina pentru oprirea războiului, dar nu în acest moment, deoarece Kievul a emis o lege prin care a exclus posibilitatea dialogului cu actualul lider de la Kremlin.

"Noi am transmis în mod repetat că partea rusă rămâne deschisă atingerii obiectivelor prin negocieri. Însă am atras tuturor atenţia că în acest moment nu vedem o astfel de oportunitate, deoarece Kievul a adoptat o lege prin care formalizează decizia de a nu continua negocierile", a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de postul de televiziune CNN.

Citește și: Fondatorul Wagner dă 'nucleara': Ne-am amestecat chirurgical în alegerile din SUA și vom continua să o facem

În octombrie, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a emis un decret prin care exclude posibilitatea negocierilor cu Rusia atât timp cât este preşedinte Vladimir Putin. Zelenski a emis decretul în contextul deciziei Moscovei de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson. În august, Zelenski afirma că pacea cu Rusia nu este posibilă atât timp cât trupele ruse sunt pe teritoriul ucrainean, semnalând că mai întâi trebuie să se retragă armata rusă pentru a exista perspective de negocieri.

Conform cotidianului The Washington Post, oficiali americani au încurajat Ucraina în ultimele săptămâni să semnaleze public deschidere pentru negocieri cu Rusia, dar nu pentru încheierea războiului, ci în scop politic, pentru a justifica menţinerea susţinerii Occidentului.

"Nu ştim dacă este adevărat sau nu. Nu putem face comentarii pe tema acestor informaţii de presă dacă nu ştim sigur că sunt adevărate", a subliniat Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.