Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Rusia expulzează doi diplomați finlandezi

exit demisie

Diplomaţia rusă a decis să expulzeze doi diplomaţi finlandezi, ca măsură de retorsiune faţă de o măsură similară a Helsinki, anunţă marţi Ministerul rus de Externe, relatează AFP. Ambasadorul finlandez a fost convocat marţi la sediul ministerului rus, anunţă într-un comunicat Moscova. În cadrul acestei convocări, diplomaţia rusă a ”protestat puternic” faţă de expulzareav a doi angajaţi ai Ambasadei Rusiei în Finlanda.

Citește și: Ponta a explodat: Nu mă mai lasă să gândesc că Putin e rău. Zelenski vorbește peste tot. Poate mai ai altă treabă

”Ambasadorul a fost informat că, în răspuns la acţiuni ale autorităăţilor finlandeze, partea rusă a decis să interzică sejurul a doi membri ai personalului Ambasadei Finlandei”, precizează diplomaţia rusă.

Ofensiva militară pe care Rusia o poartă în Ucraina de la 24 februarie a condus la un val de condamnări internaţionale şi de sancţiuni, dar şi la expulzarea a sute de diplomaţi ruşi din Occident.

Acest anunţ intervine după ce Finlanda şi-a anunţat duminică candidatura ”istorică” la aderarea la NATO, o consecinţă directă a invaziei ruse a Ucranei, urmată îndeaproape de către Suedia. Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat luni că Moscova va reacţăiona la ”desfăşurarea unor infrastructuri militare NATO” pe teritoriul acestor două ţări nordice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.