Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, audiat la Parchetul General

Inquam Photos / Octav Ganea
paraschiv jandarmerie

Colonelul Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, a ajuns joi, la ora 15, la Parchetul General, unde urmează să fie audiat în dosarul deschis după violenţele de la mitingul din 10 august, din Piaţa Victoriei.

Paraschiv este deja celebrul "om în alb" care a fost văzut coordonând intervenţia jandarmilor de la miting.

UPDATE:

„Nu dau eu declarații și nici nu fac apologia schimbărilor la nivelul ministrului. (...) Mi-am asumat riscul în momentul în care mi-am condus oamenii fără niciun fel de problemă. Nu vreau să dau niciun interviu, sper că mă înțelegeți și pe mine. (...) V-am spus punctul meu”, a spus colonelul Cătălin Paraschiv, la ieșirea din sediul Parchetului General, potrivit Mediafax.

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române a declarat, într-un interviu dat la jumătatea lunii august, că nu el a fost comandantul acţiunii din 10 august din Piaţa Victoriei şi că până în jurul orei 23.00, Brigada specială nu a intervenit deloc. Cătălin Paraschiv a spus că gazul folosit de jandarmi este legal.

Cătălin Paraschiv spune că prima intervenţie nu a fost pentru evacuarea Pieţei, ci punctuală, pentru extragere, însă ulterior manifestaţia nu a mai fost una paşnică.

"Comandantul acţiunii nu a avut niciodată în vedere evacuarea Pieţei. Nu se ştia că va fi evacuată Piaţa. Filmul acestei acţiuni a fost aşa. S-a primit la un moment dat un apel pe 112 cum că se încearcă vandalizarea magazinului Springtime pe bulevardul Titulescu. Jandarmeria Română avea toate forţele masate în jurul Guvernului şi nu aveam niciun gând de ripostă. S-a apelat la colegii de la Poliţie, care au trimis nişte echipaje să vadă ce se întâmplă şi să ia primele măsuri. Aceste echipaje de la Poliţie au fost atacate. Utilizarea echipamentului de forţă se face conform legii. S-a cerut sprijin Jandarmeriei, prin comandantul acţiunii, care a trimis două detaşamente de jandarmi să sprijine poliţia”, a declarat Cătălin Paraschiv, pentru Kamikaze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.