Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Sindicaliștii din Finanțe anunță că mâine votează intrarea în grevă generală - Ciolacu e acuzat că fuge de discuții

protest finante

Sindicaliștii de la Finanțe anunță că sunt la un pas de a începe greva generală. Mâine, 5 septembrie 2023, la București, Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe a convocat Consiliul Național, organul de conducere colectiv care poate decide declanșarea grevei generale la nivel national, ca reacție la faptul că, după 10 zile de proteste, Guvernul nu a pus în aplicare angajamentele asumate de ministrul finanțelor prin Procesul verbal încheiat cu organizațiile sindicale în data de 11 august 2023.

Biroul Executiv a solicitat o întâlnire cu primul ministru al României, informându-l concomitent despre riscul escaladării conflictului, cu repercusiuni asupra bunei funcționări a instituțiilor statului.

Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe are semnăturile pentru susținerea grevei generale de la 75% dintre colegi, care consideră că perioada discuțiilor, negocierilor și așteptărilor de soluționare amiabilă a luat sfârșit.

În toate aceste ultime 2 săptămâni de proteste spontane, colegii noștri s-au comportat corect față de contribuabili și și-au respectat atribuțiile de serviciu în ceea ce privește colectarea veniturilor la bugetul statului, depășind planul de încasări stabilit.

Singurele dorințe ale colegilor noștri se referă la respectarea angajamentelor asumate de către Guvern, respectiv acordarea importanței cuvenite acestui sistem strategic, de siguranță națională, care desfășoară activitatea de colectare și administrare a veniturilor, combaterea fraudei, evaziunii fiscale și contrabandei.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.