DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ULTIMA ORĂ Sindicatul Poliţiştilor a sesizat Avocatul Poporului după ce Guvernul a îngheţat salariile şi pensiile

Inquam Photos / Octav Ganea
protest polițiști martie

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI anunţă, joi, că a sesizat Avocatul Poporului cu privire la îngheţarea salariilor şi a pensiilor militare, anunță news.ro.

”Subscrisa Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I., prin preşedinte Ionescu Marius, (...) s-a adresat Avocatului Poporului cu rugămintea de a sesiza Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a unor prevederi din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 226 din 30 decembrie 2020 privind unele măsuri fiscal bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene”, a transmis, joi, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI.

Sindicaliştii au se referă la neconstituţionalitatea art. I alin. (1) şi art. VIII alin. (7) din O.U.G. 226/2020.

Citește și: Lovitură pentru Realitatea PLUS, după atacul la CTP! ‘O zdreanță, o gioarsă’

Art 1, alin 1 prevede: ”Prin derogare de la prevederile art. 38 alin. (4) şi (4^1) lit. c) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2021, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2020 în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”.

Art VIII, alin 7 prevede: ”Prin derogare de la art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2021 pensiile militare de stat stabilite în condiţiile legii nu se indexează cu rata medie anuală a inflaţiei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.