Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ SUA amenință Coreea de Nord, dacă mai face un test nuclear: 'Ne pregătim pentru toate scenariile şi suntem gata să ne adaptăm postura militară'-VIDEO

Kim Jong-Un, nuke test

Statele Unite şi aliaţii lor pregătesc un răspuns "rapid" în cazul unui nou test nuclear al Coreei de Nord, inclusiv prin revizuirea "posturii lor militare", a avertizat luni şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, citat de AFP.

"Coreea de Nord a finalizat pregătirile pentru un alt test nuclear şi cred că mai are nevoie doar de o decizie politică" pentru a trece la acţiune, a adăugat el alături de omologul său sud-coreean, Park Jin, într-o conferinţă de presă la Washington, estimând, de asemenea, că acest lucru ar atrage noi "sancţiuni internaţionale".

"Continuăm să fim preocupaţi de perspectiva a ceea ce ar fi al şaptelea test nuclear", dar primul din 2017, a subliniat Antony Blinken, scrie agerpres.ro.

"Suntem în contact foarte strâns cu aliaţii şi partenerii noştri cei mai apropiaţi, începând cu Coreea de Sud, precum şi cu Japonia şi cu alţii, pentru a fi în măsură să răspundem rapid", a adăugat el.

"Ne pregătim pentru toate scenariile (...) şi suntem gata să ne adaptăm postura militară pe termen scurt şi lung, atât cât este necesar", a avertizat secretarul de stat american.

Washingtonul şi-a exprimat opinia încă de luna trecută că Phenianul, care şi-a multiplicat deja lansările de rachete balistice, inclusiv intercontinentale, este pe cale să rupă moratoriul asupra testelor nucleare.

Antony Blinken a promis că va menţine "presiunea" până când liderul nord-coreean Kim Jong Un îşi va schimba atitudinea dar, în acelaşi timp, a dat asigurări că Statele Unite rămân pregătite pentru un dialog direct "fără condiţii prealabile".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.