Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroriștii din Rusia ar fi fost drogați atunci când comiteau atacul din mall (surse)

X (fosta Twitter)
atentat moscova

Teroriștii care au atacat în Rusia se aflau sub influența substanțelor narcotice sau psihotrope, au relatat TASS, RIA Novosti și canalul de telegram Baza, citând surse din forțele de ordine.

„Patru dintre ei erau sub influența drogurilor. Ce fel de medicament sau psihotrop au folosit o să fie stabilit prin examinare", a declarat sursa pentru TASS. În același timp, sursa nu a exclus ca atacatorii să fi luat substanțe interzise nu numai în ziua atacului.

După cum a clarificat sursa RIA Novosti, dacă se confirmă prezența substanțelor psihotrope în sânge, aceasta poate deveni o circumstanță agravantă pentru cei acuzați de comiterea unui atac terorist.

Au luat mostre de sânge

Potrivit canalului Baza, sângele a fost luat pentru testare de la cetățenii deținuți din Tadjikistan, pe care FSB i-a numit autorii direcți ai atacului terorist: Shamsutdin Fariduni, Dalerjon Mirzoev, Saidakrami Rachabalizod și Muhammadsobor Faizov.

Au inspectat zona

De asemenea, potrivit sursei canalului Baza, teroriștii au venit la mallul Crocus pentru a inspecta zona și a se pregăti pentru atacul terorist. Fariduni se afla în clădire pe 7 martie, iar celălalt suspect a venit la Crocus de două ori, pe 10 și 14 martie. Cu o zi înainte de atacul terorist, pe 21 martie, atacatorii au fost văzuți la o benzinărie Gazprom Neft lângă Strogino și Centura Moscovei.

Atacul

Responsabilitatea pentru atac, în care au murit 143 de persoane și au fost rănite peste 180, a fost revendicată de celula ISIS din Afganistan, Wilayat Khorasan. În total, 11 persoane au fost reținute în acest caz, opt dintre ele au fost trimise într-un centru de detenție preventivă de către Tribunalul Basmanny pe durata anchetei.

Rusia acuză Occidentul

Directorul FSB, Alexander Bortnikov, a declarat că serviciul special are "evoluții", potrivit cărora Statele Unite, Marea Britanie și Ucraina se află în spatele atacului terorist. Potrivit acestuia, atacul asupra mallului Crocus a fost efectuat de islamiști radicali, dar a fost facilitat de serviciile speciale ale Ucrainei, care "au antrenat militanți în Orientul Mijlociu". De asemenea, potrivit directorului FSB, militanții care au atacat sala de concerte intenționau să plece în Ucraina, unde "au vrut să-i întâmpine ca pe niște eroi". Bortnikov nu a spus nimic despre rolul jucat de Statele Unite și Marea Britanie în atacul terorist.

Înainte de aceasta, președintele rus Vladimir Putin a anunțat implicarea Ucrainei și a Occidentului în atacul terorist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.