Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Theresa May propune Camerei Comunelor amânarea Brexit: Am putea avea un nou referendum, dar ar apărea riscul să nu mai avem deloc Brexit - LIVE VIDEO

www.agerpres.ro
Theresa May

UPDATE

Absenţa unui acord de divorţ cu Uniunea Europeană ar putea necesita o amânare de mai lungă durată a Brexit-ului, a avertizat miercuri seară premierul britanic, Theresa May, în faţa deputaţilor de la Londra, relatează Reuters şi AFP.

"O scurtă amânare tehnică ne va fi acordată numai dacă avem un acord în loc", a afirmat Theresa May.

Fără acord, va fi necesară "o amânare mult mai lungă", a adăugat ea, după ce deputaţii au respins miercuri opţiunea unei retrageri fără acord, iar cu o zi înainte acordul de divorţ pe care ea l-a încheiat cu Bruxellesul.

Citește și: Lovitură pentru Tel Drum! Amenda colosală pe care a primit-o compania

Știrea inițială

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunţat miercuri seară că va propune oficial Camerei Comunelor o moţiune care prevede amânarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană.

"Voi propune o moţiune care va prevedea prelungirea pentru scurt timp, în mod limitat, tehnic, a negocierilor cu UE, dacă nu se va aproba un acord până la sfârşitul lunii martie", a declarat Theresa May, scrie mediafax.ro.

Citește și: Lovitură pentru Elena Udrea și Alina Bica! Decizia luată de judecătorii din San Jose

"Uniunea Europeană a fost destul de clară că proiectul de acord Brexit este singurul disponibil. Am putea avea un nou referendum, dar ar apărea riscul să nu mai avem deloc Brexit", a explicat Theresa May în Camera Comunelor.

"Deputaţii trebuie să înţeleagă şi să accepte că, dacă nu ajungem la un consens în următoarele zile, va fi nevoie de o amânare pe o durată mai mare. Iar o astfel de amânare ne-ar obliga să participăm la scrutinul europarlamentar. Nu cred că ar fi rezultatul corect. Camera Comunelor trebuie să asume consecinţele acţiunilor adoptate", a subliniat Theresa May.

Citește și: Atenție! Alertă alimentară! Anunț făcut de un gigant de pe piață

La rândul său, Jeremy Corbyn, liderul opoziţiei laburiste, a reiterat apelul ajungerii la un consens naţional. "Membrii Parlamentului au exclus în mod clar posibilitatea unui Brexit fără acord, iar Parlamentul trebuie să preia controlul. Voi avea întâlniri cu deputaţii din toate partidele pentru a încerca să găsim un compromis. Prelungirea negocierilor în virtutea Articolului 50 fără un obiectiv clar nu este o soluţie. Trebuie să ajungem la un consens asupra modului de a merge înainte", a spus Corbyn.

Citește și: Vești importante! Părinții vor avea parte de mai multe zile libere plătite- Cum este posibil .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.