Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul lui Dragnea, ARUNCAT în AER la ÎCCJ - Un avocat cere amânarea sentinței și rejudecarea procesului

Inquam Photos / George Calin
dragnea liviu

Cerere explozivă în sala ÎCCJ în care se judecă procesul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care este inculpat și liderul PSD, Liviu Dragnea. Unul din avocați a cerut amânarea sentinței, dar și verificarea modului de compunere a completului.

Toni Neacșu, avocatul lui Șefu Olguta, invoca nelegala componenta a completului actual că urmare a deciziei unei secției pentru judecători a CSM legata de pensionare:

Citește și: `Coordonatorul` susținătorilor lui Dragnea de la ÎCCJ, DEZLĂNȚUIRE la adresa lui Augustin Lazăr: 'Torționar'

”Ca urmare a înaintării către președintele României a unei cereri de pensionare a unei jude, acesta este degrevat de atribuții, in afara de redactarea motivarii. Completul să stabilească dacă e necesară refacerea completului.

Va rugam sa amânați termenul sau pronunțarea după 5 iunie până după decizia CCR. Orice soluție ar da prezentul complet nu ar face altceva decât să adâncească conflictul juridic de natură constituțională. Nu se prezintă garanții de imparțialitate.”

Judecătorul cere să se precizeze dacă solicitarea se referă strict la lipsa de imparțialitate a acestui complet.

”Noi credem că niciun complet de judecată nu o sa se pronunțe pe aceasta problema de drept altfel cum s au formulat deja puncte de vedere de conducerea instanței. Avem bănuială legitimă că nu sunt întrunite condițiile de imparțialitate”, a răspuns avocatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.