Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Veste URIAȘĂ pentru România: Uniunea Europeană SUSPENDĂ și în 2021 regulile privind datoriile guvernamentale

R Street Institute
deficit economie buget

Reglementările Uniunii Europene referitoare la limitarea creditelor contractate de guverne vor rămâne suspendate în anul 2021, în contextul eforturilor de stimulare a relansării economice, afirmă Paolo Gentiloni, comisarul european pentru Economie.

Comisia Europeană, care monitorizează aplicarea regulilor fiscale, a suspendat la începutul anului 2020, în contextul recesiunii puternice, reglementările care prevăd menţinerea deficitului bugetar sub nivelul de 3% din PIB şi reducerea datoriilor publice, scrie agerpres.ro.

Citește și: Beatrice Mahler: ‘În spitalele din București nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii COVID. Vorbim de un val secundar nerespectării regulilor’

"În materie de politici fiscale, am trimis săptămâna trecută o scrisoare adresată miniştrilor de Finanţe din ţările UE, pentru a le oferi repere în contextul pregătirii bugetelor naţionale pentru anul 2021", a declarat luni seară Paolo Gentiloni.

"Clauza Generală de Exceptare va rămâne activată în anul 2021, iar politicile fiscale vor continua să susţină relansarea anul viitor, atât la nivelul zonei euro, cât şi individual, în statele membre", a subliniat Gentiloni, conform agenţiei Reuters.

Citește și: Prima reacție a lui Silviu Mănăstire, după ce a fost confirmat cu coronavirus: Indiciul pentru forma ușoară de Covid este pierderea mirosului și gustului

Guvernele ţărilor din zona euro trebuie să trimită Comisiei Europene proiectele de buget pentru anul 2021 până pe 15 octombrie, pentru verificări.

Paolo Gentiloni a subliniat că guvernele naţionale trebuie să aleagă atent măsurile fiscale pentru redresarea economică, dat fiind că acestea vor fi punctuale şi temporare. "Sigur că există o diferenţă între o politică fiscală menită să abordeze situaţia de urgenţă şi una care se concentrează pe relansarea durabilă. Agilitatea şi flexibilitatea vor fi esenţiale în conceperea şi aplicarea politicilor fiscale pentru 2021 şi în cursul anului viitor", a subliniat comisarul UE pentru Economie.

Citește și: Lovitură grea pentru fostul premier Viorica Dăncilă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.