Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima ședință condusă de interimarul Florin Cîțu, la Palatul Victoria: Guvernul împarte sume importante

citu guvern

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, o hotărâre privind acordarea de sprijin financiar în cadrul unei scheme de ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-mai 2021, care au afectat sectorului apicol. Aceasta ar putea fi ultima ședință condusă de premierul interimar Florin Cîțu, asta pentru că s-a intrat în linie dreaptă pentru votarea unui nou Guvern cu puteri depline, informează Agerpres. 

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, beneficiarii schemei de ajutor de minimis sunt:

- apicultori, persoane fizice care deţin atestat de producător emis în baza Legii 145/2014, valabil la data depunerii cererii;

- apicultori, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG 44/2008;

- apicultori, persoane juridice.

Prin proiectul de hotărâre de guvern se propune acordarea unui sprijin de 23,7 lei/familie pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile, valoare care reprezintă aproximativ 43% din cheltuielile efectuate de către apicultori pentru asigurarea rezervelor de hrană, conform tehnologiei apicole. Valoarea totală a ajutorului de minimis care se acordă unei întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar respectiv şi în cele două exerciţii financiare precedente. Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc întreprinderilor unice într-o singură tranşă, se mai arată în nota de fundamentare.

În şedinţa de Guvern vor fi aprobate şi două proiecte de hotărâre, privind acordarea cetăţeniei române în cazul a doi sportivi de performanţă, respectiv lui Sidi Péter - tir sportiv, şi lui Ţeamriuc Vladislav - hochei pe gheaţă.

Totodată, Executivul va adopta şi un proiect de hotărâre privind sistemul de coordonare a misiunilor de căutare şi salvare a victimelor şi supravieţuitorilor unui accident de aviaţie civilă şi responsabilităţile instituţiilor care desfăşoară aceste misiuni, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul aviaţiei civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.