Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima supravieţuitoare a Rezistenței național-socialistă a fost condamnată la închisoare pe viaţă pentru crimele comise

rt.com
crima

Principala suspectă dintr-o serie de crime rasiste care au şocat Germania la începutul anilor 2000 a fost condamnată miercuri la închisoare pe viaţă de un tribunal din Munchen, transmit dpa, Reuters şi AFP, informează Agerpres.

Beate Zschaepe, în vârstă de 43 de ani, este singura supravieţuitoare a celulei neonaziste Rezistenţa naţional-socialistă (NSU), ai cărei membri au ucis de-a lungul a şapte ani opt turci sau persoane de origine turcă, un grec şi o poliţistă germană.

Zschaepe a negat că ar fi participat la aceste crime împreună cu camarazii săi Uwe Boehnhardt şi Uwe Mundlos, care s-au sinucis în 2011, la descoperirea întâmplătoare de către poliţie a grupului lor.

Ea a dat asigurări în schimb, prin intermediul avocatului său, că se simte vinovată moral pentru că nu i-a oprit de la comiterea acestor crime.

Vezi și: Un sondaj efectuat de YouGov indică atitudinea germanilor față de majorarea cheltuielilor pentru apărare

Pedeapsa pronunţată împotriva sa este cea mai severă posibil conform legislaţiei germane. Mai mult, din cauza "gravităţii deosebite" a faptelor, timp de 15 ani ea nu va putea cere eliberarea condiţionată.

Un alt suspect, Ralf Wohlleben, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a pus la dispoziţie o armă folosită pentru comiterea crimelor.

Un al treilea suspect, identificat ca Holger A, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru susţinerea unei organizaţii teroriste, iar un al patrulea, identificat ca Andre E - la doi ani şi jumătate pentru aceeaşi acuzaţie.

În fine, al cincilea şi ultimul suspect, Carsten S, minor la producerea crimelor, a primit o pedeapsă de trei ani de detenţie într-un centru pentru tineret, după ce s-a stabilit că a încurajat şi a ajutat la comiterea faptelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.