Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimele anunţuri ale ministrului Transporturilor

zapada

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, prezent luni, 18.01.2016, la Comandamentul Central de Iarnă, leceretuturorcelorimplicați (CompaniaNațională de AutostrăzișiDrumuriNaționale din România, SocietateaNațională de Transport Feroviar de Călători CFR CălătorișiCompaniaNaţională de CăiFerate "CFR" - SA), să acționeze cu utilajele și toate echipele de deszăpezire, în mod responsabil, pentru a asigurabunadesfășurare a circulațieipeacestemoduri de transport, chiardacăsuntcondițiigrele, de iarnă.

Pentrusiguranțacirculațieiși a cetățenilor, din cauzacondițiilormeteo din week-end-ultrecut, care audus la o vizibilitatede sub 25 m, CompaniaNațională de AutostrăzișiDrumuriNaționale din România,împreună cu Polițiarutierăau închismaimultedrumurinaționaleșiA2 (București-Fetești).

Pedrumuriledeschise, echipele de deszăpezireconvocateîncadrulComandamentuluiîșidesfășoarăactivitatea, astfelîncâtcirculațiasăaibălocîncondițiinormale de iarnă. Pedrumurileînchise, echipele de deszăpezireîșicontinuăactivitateapentru a redacirculațiaîncelmaiscurttimp.

Înprezent au fostredeschisecirculațieiurmătoarelesectoare de drum:

DN2 (Afumați – Buzău)

DN4 (CenturaBucurești-Oltenița)

DN2B (Spătaru – Buzău)

A2 (București – Lehliu)

DN3 (Slobozia – Călărași)

DN5A

DN5B

DN2A (Malu – Giurgeni)

DN73

DN 21

DN3A (Lehliu-Drajna)

DN2C

DN24A (Vetrișoaia – Huși)

Începriveștecirculațiaferoviară, problemeleperegionaleleConstanțașiGalați au fost determinate de viscolulputernicșininsorileabundente.Încursulzilei de ieri au fostanulate55 degarnituripentru a se puteainterveni cu utilajepesegmenteleafectate.Traficul de pasageri a fostpreluat, înmăsuraposibilităților, de celelaltetrenurirămaseîngrafic, astfelîncât a existatcontinuitateîncirculațiatrenurilorîntrelocalități, chiardacăîngreunată de condițiilemeteoși de faptulcămaterialulrulant, vagoanele și locomotivele puseîncirculațiesuntînvechite. Înacest moment suntanulate 51 de garnituri.Încursulzilei de azi, înfuncție de evoluţiacondiţiilormeteo, estimămcănumărul de trenurianulateşiminutele de întârziere se vor reduce treptat. MinistrulTransporturilor a solicitat, totodată, ca înastfel de cazuri, cândvremeaestenefavorabilă, controlulasuprastăriitehnice a garniturilorsă fie făcut cu maimultăatențieșirăspundere.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.