Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimele detalii de pe frontul din Ucraina: ucrainenii recuceresc zone importante din Harcov (Zelenski)

Thomas Peter/Reuters
harkov

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că sunt ”veşti bune” din regiunea Harkov, mulţumind militarilor pentru succesele obţinute. ”Fiecare succes al armatei noastre într-o direcţie sau alta schimbă situaţia generală pe întreaga linie a frontului în favoarea Ucrainei”, a afirmat el. Totodată, Zelenski a precizat că nu a încetat niciodată munca pentru eliberarea ucrainenilor ţinuţi prizonieri de ocupanţi. ”Subliniez: ne amintim de toţi oamenii noştri ţinuţi prizonieri de ocupanţi”, a arătat el.

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis miercuri noapte, că a semnat un decret prin care, în fiecare an, în 7 septembrie Ucraina va sărbători Ziua Spionajului Militar, pentru a-i onora pe cei a căror contribuţie la apărare şi viitoarea victorie nu poate fi supraestimată.

”Săptămâna aceasta avem veşti bune din regiunea Harkov. Probabil aţi văzut deja declaraţii despre activitatea apărătorilor ucraineni. Şi cred că fiecare cetăţean este mândru de luptătorii noştri. Este o mândrie binemeritată, un sentiment îndreptăţit. Nu este momentul acum să numim aşezările în care steagul ucrainean se întoarce. Dar este momentul să mulţumim Brigăzii 25 Aeropurtate, Brigăzii Mecanizate 92 şi Brigăzii Aeropurtate de Asalt 80 pentru curajul lor şi eroismul arătat în misiunile de luptă”, a arătat el.

Preşedintele ucrainean şi-a exprimat recunoştinţa şi pentru Brigada 406 Artilerie, pentru ”loviturile cu succes extrem” în zonele unde ocupanţii sunt concentraţi în sudul ţării, şi pentru Brigada 60 Infanterie, care avansează constant.

”Fiecare succes al armatei noastre într-o direcţie sau alta schimbă situaţia generală pe întreaga linie a frontului în favoarea Ucrainei. Cu cât este mai greu pentru ocupanţi, cu cât mai multe pierderi au, cu atât mai bune vor fi poziţiile apărătorilor noştri din Donbas, cu atât mai sigură va fi apărarea la Zaporojie, Mykolaiv şi în oraşele din regiunea Dnipropetrovsk, cu atâ mai repede vom putea elibera regiunea Azov şi întregul sud”, a adăugat Zelenski.

El a continuat cu un subiect ”foarte important şi foarte sensibil”.

”Asta se aplică ucrainenilor ţinuţi prizonieri de ocupanţi. La nivelul spionajului ucrainean şi al altor structuri şi oameni implicaţi, încercăm în mod constant să obţinem eliberarea prizonierilor de război. Această muncă nu a încetat niciodată. Şi acţiunile apărătorilor noştri înseamnă şi posibilitatea de a captura un număr suficient de duşmani pentru a încuraja un schimb şi eliberarea ucrainenilor prizonieri de război. Subliniez: ne amintim de toţi oamenii noştri ţinuţi prizonieri de ocupanţi”, a punctat Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.