Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimii opt cetățeni moldoveni au fost evacuați din Fâșia Gaza. În total, 53 de cetățeni au ajuns cu bine în Republica Moldova

Chisinau

Ministerul de Externe al Republicii Moldova anunță finalizarea cu succes a operațiunii de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza, odată cu întoarcerea celor opt cetățeni evacuați. În total, 53 de cetățeni moldoveni au ajuns cu bine în R. Moldova, inclusiv cei opt care au revenit astăzi, prin intermediul unui zbor facilitat de compania aeriană HiSky, fapt pentru care aducem sincere mulțumiri.

Potrivit unui comunicat, încă de la izbucnirea războiului din Israel, MAEIE a fortificat prezența consulară, atât în Israel, cât și în Egipt, iar Ambasada R. Moldova din Tel-Aviv a menținut o comunicare constantă cu cetățenii care au solicitat evacuarea.

Vreau să exprim sincere mulțumiri colegilor din cadrul Ministerului de Externe, în special șefului celulei de criză, Secretarul General al MAEIE, Mihai Mîțu, precum și echipelor Ambasadelor noastre din Israel și Turcia (acreditată prin cumul în Egipt). De asemenea, apreciem implicarea plenară a Direcției Afaceri Consulare din cadrul MAEIE, în special contribuția funcționarului consular Nicolae Cojuhari, detașat în Egipt, pentru sprijinul acordat cetățenilor noștri după părăsirea Fâșiei Gaza. Mulțumiri speciale sunt adresate și instituțiilor statului, cum ar fi Ministerul Afacerilor Interne, Poliția de Frontieră, Inspectoratul General pentru Migrație, SIS, dar și Organizației Internaționale pentru Migrație, pentru sprijinul acordat în această operațiune de evacuare” - a declarat Nicu Popescu.

MAEIE notează că reușita acestei misiuni se datorează și eforturilor comune și sprijinului internațional, inclusiv din partea Israelului, Egiptului, României, Ucrainei, SUA, Turciei și Qatarului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.