Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMUL bilanț al poliției londoneze. Poliția: Privilegiem pista terorismului islamist / VIDEO

atentat londra 22 martie

Numărul celor decedaţi în atacul de miercuri de la Londra a crescut la cinci, printre care atacatorul şi un poliţist, iar circa 40 de persoane au fost rănite, a anunţat poliţia britanică, preluată de agenţiile internaţionale de presă. 

"Nu voi face comentarii asupra identităţii atacatorului (...) dar noi privilegiem pista terorismului islamist", a precizat Mark Rowley, comandantul unităţii anti-terorism, într-o declaraţie în faţa Scotland Yard.

BOMBĂ Ăsta e DIVORȚUL ANULUI în România

Dezvăluiri BOMBĂ despre Codruț Marta: Ce mărturisiri i-a făcut lui Florin Chilian

DPA îl citează pe acelaşi comisar care a precizat că ofiţerul de poliţie decedat se numea Keith Palmer (foto şi avea 48 de ani. El a fost înjunghiat de atacator la poarta parlamentului. 

Potrivit lui Rowley, trei civili şi-au pierdut viaţa în acest atac, iar atacatorul a fost împuşcat de un ofiţer înarmat, ceea ce duce la cinci numărul celor decedaţi, relatează agerpres.

ofiţerul de poliţie decedat - Keith Palmer (sursa: metro.co.uk)

Keith Palmer named as officer killed in London terror attack as five confirmed dead

AFP relevă că de asemenea circa 40 de persoane au fost rănite atunci când un bărbat, îmbrăcat în negru şi purtând barbă, a intrat miercuri după-amiaza cu maşina sa în mulţime pe podul Westminster, în faţa Big Ben, înainte de a înjunghia mortal un poliţist încercând să intre în Parlamentul de la Londra. 


Atacatorul, care ar fi acţionat singur conform primelor elemente ale anchetei şi al cărui act nu a fost încă revendicat, a fost imediat "doborât de un alt poliţist", a confirmat Rowley.

 

Keith Palmer named as officer killed in London terror attack as five confirmed dead

The attacker is among the dead (Picture: PA)

Printre răniţi se numără trei liceeni francezi, în excursie şcolară, dintre care doi sunt în stare gravă. Doi cetăţeni români au fost de asemenea răniţi, a anunţat Bucureştiul, la fel ca şi cinci turişti sud-coreeni, potrivit agenţiei Yonhap, preluată de AFP. 

"Teroristul a ales să lovească în inima capitalei noastre unde oameni de toate naţionalităţile, religiile şi culturile vin pentru a sărbători împreună valorile libertăţii, democraţiei şi libertăţii cuvântului (...) forţele răului nu ne vor diviza", a spus şefa guvernului de la Londra, la finalul unei reuniuni interministeriale de criză. 

Prim-ministra britanică, Theresa May, a indicat miercuri seara că nivelul de alertă teroristă în Regatul Unit rămâne neschimbat în ciuda atacului de la Londra din urmă cu câteva ore, transmite AFP. 

Acest nivel este fixat din august 2014 la "grav", nivelul patru pe o scară de cinci în Regatul Unit.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.