Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul BILANŢ NEGRU al incendiului din Londra. Scene de GROAZĂ povestite de martori - VIDEO

Twitter
incendiu Londra

Şase persoane au murit şi 74 sunt tratate în spitale din Londra, dintre care 20 în stare critică, în urma incendiului de la Grenfell Tower (o clădire de apartamente din vestul Londrei), izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat Serviciul de ambulanţă din capitala britanică, potrivit Reuters, transmite şi agerpres.

Flăcările au cuprins blocul-turn de 24 de etaje situat în vestul Londrei la primele ore ale zilei de miercuri.

Autorităţile au anunţat numărul persoanelor DECEDATE în incendiul masiv din Londra - LIVE VIDEO

''Am tratat şi luat 64 de pacienţi la şase spitale din Londra, unde 20 de persoane sunt în prezent în stare critică'', a declarat directorul pentru intervenţii al Serviciului de ambulanţă londonez, Paul Woodrow.

Alţi zece pacienţi au ajuns pe cont propriu la spital.

Mai mulţi martori au povestit scene dramatice cu locatarii imobilului cuprins de flăcări.

Un caz special este cel al unei femei care şi-a pierdut doi dintre cei şase copii ai săi atunci când încerca să scape din clădirea cuprinsă de flăcări, menţionează Reuters.

''Toată lumea era şocată, fugea şi ţipa. Am vorbit cu o femeie care stătea la etajul 21. Ea avea şase copii. A plecat alături de toţi şase. Când a ajuns jos avea numai patru copii cu ea. Are inima frântă'', a spus Michael Paramasivan, unul dintre locatarii care s-au salvat.

Citeşte şi: Rusia se simte ÎNCONJURATĂ de NATO. Putin ameninţă cu un răspuns 'adecvat'

O trecătoare, Samira Lamrani, a mărturisit că a văzut un copil de vârstă mică aruncat de la fereastra etajului 9 sau 10. ''Oamenii începuseră să apară la ferestre, ţipând şi bătând în geam. Geamurile erau uşor deschise, o femeie arăta că urma să îşi arunce copilul şi cerea cuiva să îl prindă. Cineva a făcut acest lucru, un bărbat a fugit în faţă şi a reuşit să prindă copilul'', a declarat ea pentru cotidianul London's Evening Standard.

Premierul britanic Theresa May s-a declarat îndurerată de pierderea de vieţi în urma incendiului de la Grenfell Tower şi a convocat o reuniune interministerială miercuri după-amiază. ''Şefa executivului este profund întristată de pierderea tragică de vieţi la Grenfell Tower şi este informată constant în legătură cu evoluţia situaţiei'', a afirmat un purtător de cuvânt din Downing Street 10.

Theresa May a convocat, pentru ora locală 16:00 (15:00 GMT), o reuniune interministerială prezidată de ministrul Nick Hurd pentru coordonarea reacţiei autorităţilor şi pentru a se asigura că guvernul este pregătit să ajute serviciile de ambulanţă şi autorităţile locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.