Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emoționant - Ultimul mesaj de Anul Nou transmis de Angela Merkel în calitate de cancelar al Germaniei: 'Ce an am avut!'

Mediafax
Angela Merkel

Angela Merkel a spus în ultimul său discurs de Anul Nou în calitate de cancelar german că 2020 a fost de departe cel mai dificil din cei 15 ani de când se află în fruntea Germaniei. Ea a spus totuşi că începutul vaccinării împotriva COVID-19 face din 2021 un an al speranței.

Citește și: Război deschis în PNL: 'Din toții așii noului Guvern, nu am tras niciunul!'

Merkel, care a condus Germania şi Uniunea Europeană prin criza financiară din 2008, criza datoriilor greceşti un an mai târziu şi criza migranţilor în urmă cu cinci ani, a condamnat mişcările de protest împotriva măsurilor de carantină şi a spus că se va vaccina când dozele vor fi disponibile pe scară largă.

„Permiteţi-mi să vă spun ceva personal: în nouă luni vor avea loc alegeri parlamentare şi nu voi mai candida din nou”, a spus Merkel, în vârstă de 66 de ani. „Astăzi este, probabil, ultima dată când sunt în măsură să ofer mesajul de Anul Nou”, a continuat ea. Merkel a adăugat: „Cred că nu exagerez când spun: niciodată în ultimii 15 ani nu am avut un an mai greu, şi niciodată în ciuda tuturor grijilor şi a unui anumit scepticism, nu l-am aşteptat pe noul an cu atât de multă speranţă”.

„Ce an am avut! În 2020, am avut ceva ce a venit peste noi, fără să ne aşteptăm. Un virus necunoscut care ne-a invadat trupurile şi vieţile. Ne-a lovit în ceea ce aveam mai uman: contacte sociale, conversaţii, îmbrăţişări, aniversări. Virusul a transformat comportamente normale în unele riscante, ne-a făcut să ne protejăm, într-un fel neaşteptat. Anul 2020, al pandemiei, a fost unul din care am avut ce învăţa. În primăvară a trebuit să reacţionăm la un virus despre care nu ştiam nimic verificat, a trebuit să luăm decizii despre care numai speram că le-am luat corect. Pandemia de coronavirus a fost şi rămâne o provocare pe termen lung politică, economică şi socială”, a spus cancelarul Angela Merkel.

Cea mai mare economie a Europei organizează alegeri în septembrie, iar Merkel cel mai probabil va preda ştafeta unuia dintre cei trei bărbaţi care se luptă să conducă partidul Uniunii Creştine Democrate (CDU), favorit să conducă coaliţia de guvernare.

În cazul în care construirea unei coaliţii după alegerile din septembrie va continua dincolo de decembrie, Merkel va rămâne cancelar interimar în 2022 până când va fi instaurat un nou guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.