Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMUL PAS Ludovic Orban depune la Tribunal actele de înființare a partidului Forța Dreptei

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban anunta Forta Dreptei

Ludovic Orban, alături de foști parlamentari PNL, va depune luni, la ora 12.00, la Tribunalul București, solicitarea de înregistrare a partidului Forța Dreptei, anunță mediafax.

Ludovic Orban, alături de parlamentarii dezafiliați (ex-PNL), depune luni, la ora 12.00, la Tribunalul București, solicitarea de înregistrare a partidului Forța Dreptei.

Fostul lider liberal Ludovic Orban a anunțat marți înființarea unui nou partid, „Forța Dreptei”.

„Am luat decizia de a pune bazele unei noi construcții politice de centru-dreapta. Noi considerăm că este o obligație democratică și morală de a continua să reprezentăm cetățenii români care ne-au votat, după ce conducerea PNL a decis să nu-i mai reprezinte, ci să fie a cincea roată la căruța PSD. Este o necesitate politică. Nu există nicio formațiune politică, cu adevărat de centru-dreapta”, spunea Ludovic Orban.

Numele noii formațiuni este „Forța Dreptei”, numele moțiunii cu care Orban s-a prezentat la congresul PNL.

„Acest nume și programul politic e un angajament să punem în practică programul de reforme, de modernizare. Doctrina e o sinteză modernă a tuturor ideilor, valorilor și soluțiilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta - liberalism, conservatorism și creștin-democrație”, a adaugat Orban.

„Astăzi vom semna actul constitutiv și luni vom depune documentele de înregistrare a partidului Forța Dreptei la Tribunalul București. Am decis ca inițiatorii să fie parlamentarii, din motive de procedură, pentru că dacă am fi inițiat partidul cu toți cei care vor să vină probabil ar fi fost extem de complicat din punct de vedere procedural și ar fi durat mult mai mult. Obiectivul nostru pe 2022 este foarte ambițios, dorim să construim un partid cu largă aderență în societate, să avem cel puțin 25.000 de membri, să avem organizații în toate județe”, a mai spus Ludovic Orban.

Acesta este convins că și alți parlamentari vor veni în partid: „Starea de nemulțumire în grupurile parlamentare ale PNL este în creștere constantă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.