Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul studiu care dă totul peste cap despre bere: Dacă e bună vara și cât îngrașă

bere draft

Contrar anumitor zvonuri, berea se numără printre băuturile care sunt cele mai recomandate a fi consumate pe timpul verii. Acest lucru nu se datorează atât gustului său specific cât, mai ales, faptului că ea conţine un aport important de vitamine, în principal B-uri. În plus, având un conţinut redus de alcool, berea contribuie la o mai bună hidratare a organismului în completarea consumului de apă.

Berea este indicată a fi consumată vara în cantităţi mici pentru a aduce cu sine beneficiile dorite în corpul uman, mai ales că are un conţinut redus de alcool.

Ea aduce cu sine şi o serie de vitamine necesare menţinerii în formă optimă, în special vitamine ce aparţin complexului B - B3, B2, B6, B9, B12. Acest lucru se datorează faptului că berea este fabricată doar din ingrediente naturale – cereale, hamei, drojdie de bere şi apă, astfel că păstrează o bună parte din proprietăţile acestora, inclusiv fibrele provenite din cereale şi antioxidanţii cedaţi de hame.

Cercetări recente sugerează că vitaminele de tip B (respectiv B6, B9 şi B12), care se regăsesc în această băutură, pot furniza celor care consumpă bere o protecţie suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare faţă de celelalte persoane neconsumatoare. Un mit legat de consumul de bere este cel referitor la faptul că berea îngraşă. Un studiu referitor la efectele consumului moderat de bere relevă că această ”acuzaţie” nu are niciun temei în realitate. Din contră, berea are un conţinut caloric mult mai mic decât alte băuturi alcoolice - 43 kcal./100 ml. în cazul celei cu alcool şi doar 17 kcal./100 ml. în cazul celei fără alcool.

Berea rehidratează după efort fizic, creşte nivelul de colesterol bun (HDL) şi reduce riscul formării pietrelor la bilă şi rinichi deoarece are un conţinut redus de calciu şi e bogată în magneziu. Acesta din urmă este un alt motiv pentru care aproape fiecare doctor recomandă consumul unui pahar de bere pe zi, aceasta şi datorită aportului crescut de apă din bere ce are ca rezultat formarea şi excreţia de urină (diureza), scrie adevarul.ro. Cantitatea zilnică de bere recomandată oricui este de 660 ml. pentru bărbaţi şi 330 ml. pentru femei, atunci când berea conţine maximum 5% alcool.

Specialiştii atrag însă atenţia că berea îşi arată efectele pozitive doar în consum moderat. Berea cu diverse arome de fructe este şi mai indicată deoarece, pe de-o parte, nu conţine aproape deloc alcool, şi, pe de altă parte, încurajează consumul de bere în rândul persoanelor care, în mod obişnuit, nu consumă acest lichid.

Berea este o importantă sursă de antioxidanţi naturali, a căror sursă este malţul (orz) şi hameiul. Astfel, cercetări în domeniu au scos la iveală că numărul de antioxidanţi din sânge creşte în urma consumului de bere. Nu în ultimul rând, un alt beneficiu al consumului de bere mai ales pe timp de vară - dar în cantităţi moderate, este reprezentat de faptul aduce un aport important de siliciu în organism datorită faptului că provine din două surse naturale, apă şi orz. Siliciul, spun specialiştii, este vital pentru sănătatea oaselor, îmbunătăţind chiar densitatea minerală a oaselor la femeile ce primesc suplimente de siliciu prin dietă. De asemenea, siliciul din bere se pare că are un rol important în reducerea riscului de a contracta boala Alzheimer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.