Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul tun dat de Plahotniuc și Șor înainte să dispară (Ancheta)

dosare ancheta

Vlad Plahotniuc și Ilan Șor ar fi dat un nou tun de sute de mln de lei, înainte să fugă din țară. Asta  reiese dintr-o investigație a Tv8.

Pe canalul său de Telegram, Dumitru Ciorici a rezumat investigația și a scos la iveală cele mai importante dezvăluiri.

Astfel, ținta au fost companiile de asigurări MoldAsig și ASITO, din care au fost scoase sute de mln de lei în perioada 2018-2019.

Primul pas a fost modificarea legii în 2018, inițiată de deputatul Corneliu Dudnic. Modificările ofereau dreptul companiilor de asigurări să ofere împrumuturi de milioane.

Singurele companii care îndeplineau condițiile erau MoldAsig și ASITO.

În prima fază, cele 2 companii au învestit peste 100 de mln de lei în procurarea de acțiuni fictive (Style Design Imobil SRL/Style Design Company SRL) ale altor companii.

Banii au ajuns într-un final la o companie fondată de FinparInvest, vestita firmă a lui Plahotniuc.

Milioane de lei au fost scoase cash de persoane fizice sub formă de împrumut, iar apoi depuse în alte conturi. Cu banii scoși cash și depuși iar în conturi a fost privatizată AirMoldova.

Adrian Ianovici este una din persoanele care depune cca 50 de mln de lei cash fără nicio problemă în una din băncile moldovenești.

În a 2-a fază au fost scoși peste 160 de mln de lei din ASITO. Împrumuturile au fost oferite către SA Gemenii (înainte ca proprietar să devină Igor Roșca) și o companie fiică a Dufremol - DFI SRL, aparținând lui Ilan Șor. Garant figura -  Avia Invest.

De la SA Gemenii banii pleacă la Ground Avia Catering, o altă companie a lui Șor. Permisiunea pentru împrumut a fost oferită de Comisia Națională a Pieței Financiare.

Alți 40 de mln împrumutați de ASITO către DFI SRL au ajuns într-un offshore din Cipru tranzitând firma proprietară a Hotelului Național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.