Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultrajul, 'ieşirea' pentru care nu ai nevoie de certificat verde - George Simion, noul Joker românesc/OPINIE

Facebook
George Simion

Reacțiile pline de revoltă față de comportamentul liderului AUR, George Simion, dar și față de interlopul care a bătut un polițist din Timișoara, vin să ne arate un lucru extrem de trist: suntem nu doar o societate extrem de bolnavă, ci şi una care nu mai are nicio șansă să scape sănătoasă. Am ajuns să condamnăm, ipocrit, reacții născute din presiuni anormale. Suntem deja în anul al treilea de pandemie, în care normalitatea pe care o trăisem o viață a devenit o amintire. Privați de orice formă de libertate, bombardați zi de zi cu știri despre sărăcie, boli, foamete, facturi care vor exploda, am ajuns să ne simțim ca niște animale încolțite a căror ultima soluție e instinctul animalic. Acel te omor eu, ca sa nu ma omori tu! Aşa că am ajuns să izbucnim des, sub o formă sau alta.

Ipocriți dincolo de orice limită, politicienii din România s-au grăbit să îl condamne pe George Simion, care, e drept, s-a răstit nițel neadecvat la ministrul Energiei. Iar dacă mediul politic, prin acțiunile luate și atacurile la Simion a reușit să mai aducă un salt de câteva procente pentru  AUR, românii de rând au defulat privind la scenele din Parlament. Căci, ne place sau nu, cu toții avem acel instinct violent care apare atunci când cineva ne amenință viața și siguranța. Iar creșterea necontrolată a facturilor, girată de PNL prin conducerea Ministerului Energiei, face fix asta. Pune sub semnul întrebării siguranța zilei de mâine pentru mulți români. Practic, tentativa de ultraj comisă de George Simion i-a răcorit pe mulți români, care s-au uitat la Simion  ca la un soi de Joker.

Nu mai departe de câteva sute de kilometri, o altă formă de ultraj bulversa România. Un caz simplu ca buna ziua. Un polițist curajos, din Timişoara, a intervenit să aplaneze un conflict. A fost lovit de un interlop sub ochii colegilor lui care nu au mișcat un deget să îl ajute pentru ca mai apoi să fie lăudați de veșnica și inamovibila conducere a IPJ Timiș. Au făcut bine, au prevenit o escaladare! Actul de ultraj la adresa polițistului din Timișoara e regretabil. Probabil, dacă eram în SUA, agresorul era împușcat în doi timpi și trei mișcări. Însă, fiind în România, concluzia e una amară. Ultrajul la adresa unui om al legii a ajuns ceva normal într-o societate în care în ultimii trei ani a ajuns să folosească poliția exclusiv pentru a verifica dacă românii poartă măști, în mare parte neconforme, sau dacă au declarații ca să se plimbe dintr-o parte în alta.

În condițiile în care MAI a ajuns să umilească polițiștii, nimeni nu poate cere unui interlop sau unui cetățean respectul pentru uniformă. Poliţia, transformată în organ de represiune, nu poate fi iubită de cetăţean. Iar vina nu e a vreunui interlop, ci taman a acelor politicieni care astăzi ne urlă revolta lor faţă de ceea ce ei înşişi au creat.  Am ajuns să mă întreb cum e mai rău. Ca România să fie condusă de niște politicienii care sunt capabili de ultraj sau de niște ipocriți, cap plecat, care permit să fim călcați cu toții în picioare.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.