Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULUITOR Apple cumpără o companie la fiecare trei - patru săptămâni; care este cea mai mare achiziție din ultimul deceniu

adevarul.ro
apple

Apple a achiziționat aproximativ 100 de companii în ultimii șase ani, a dezvăluit directorul executiv al companiei, Tim Cook, citat de BBC, scrie Mediafax.

Acest lucru înseamnă cumpărarea unei companii la fiecare trei până la patru săptămâni, a declarat el adunării anuale a acționarilor Apple marți.

Apple a avut recent cel mai bun trimestru din venituri din toate timpurile, cu 111,4 miliarde de dolari în primul trimestru al anului fiscal 2021.

Cook a declarat adunării acționarilor că achizițiile vizează în principal dobândirea de tehnologie și talente.

Cea mai mare achiziție Apple din ultimul deceniu a fost cea de 3 miliarde de dolari a Beats Electronics, producătorul de căști fondat de rapperul și producătorul Dr Dre.

O altă achiziție de profil a fost compania de software de recunoaștere a muzicii Shazam, pentru 400 de milioane de dolari în 2018.

Stelian Ion i-a dat RAPORTUL ambasadorului Germaniei cu privire la DESFIINȚAREA Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Cel mai adesea, Apple cumpără firme de tehnologie mai mici și apoi își încorporează inovațiile în propriile sale produse.

Un exemplu este PrimeSense, o companie israeliană de detectare 3D a cărei tehnologie a contribuit la FaceID-ul Apple.

În ultimul an, Apple a cumpărat mai multe companii de inteligență artificială (AI), o afacere cu evenimente de realitate virtuală, un startup de plăți și o afacere cu podcasturi, printre altele.

În 2019, Apple a cumpărat Drive.ai, o firmă de mașini autonome, într-un efort de a-și impulsiona propriile cercetări în respectiva tehnologie.

Dar, chiar dacă a cumpărat 100 de companii în șase ani, Apple pare să fie foarte selectivă cu privire la ceea ce cumpără.

De exemplu, fondatorul Tesla, Elon Musk, a dezvăluit recent că l-a abordat pe Cook pentru a-i cumpăra afacerea cu mașini electrice, la începuturi, în 2013, dar a fost refuzat.

Măsurate în funcție de valoare, achizițiile Apple sunt de fapt mult mai restrânse decât cele ale multora dintre rivalii săi din tehnologie.

Microsoft a plătit 26 miliarde de dolari pentru LinkedIn, Amazon a plătit 13,7 miliarde de dolari pentru Whole Foods, iar Facebook a plătit 19 miliarde de dolari pentru WhatsApp.

Cele mai mari zece achiziții realizate de Apple ar valora mult mai puțin decât oricare dintre aceste tranzacții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.