Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion i-a dat RAPORTUL ambasadorului Germaniei cu privire la DESFIINȚAREA Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Inquam Photos / Octav Ganea
stelian ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a întâlnit, marţi, cu ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, context în care au discutat, printre altele, despre desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

Potrivit unui comunicat al MJ transmis AGERPRES, cei doi oficiali au vorbit despre subiecte de interes aflate pe agenda internă şi europeană, precum şi despre colaborarea bilaterală în domeniul justiţiei.

"Vă aflaţi într-o perioadă foarte importantă pentru România, în care puteţi corecta ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. Toţi paşii făcuţi în direcţia cea bună sunt câştiguri pe termen lung pentru statul de drept şi democraţia din România şi în acelaşi timp pentru Europa noastră comună", a declarat Cord Meier-Klodt.

Citește și: ‘La vremuri noi, tot noi!’ Pensionari din Ministerul de Interne, ‘unși’ directori de Clotilde Armand și Ciprian Ciucu

Sursa citată menţionează că discuţii au fost şi despre procesul de corectare a legilor justiţiei şi de desfiinţare a SIIJ, un alt subiect de interes fiind consolidarea luptei împotriva corupţiei.

"Avem ocazia să reparăm şi să construim cadrul normativ şi instituţional privind justiţia din România. Trebuie să dovedim că suntem pe calea cea bună şi că schimbările se produc în mod real. Dialogul cu statele membre ale Uniunii Europene, atât în plan bilateral, dar şi în contextul Mecanismului privind Statul de Drept, ne oferă ocazia de a identifica bune practici existente, care să genereze iniţiative la nivel naţional. Astfel, Pactul privind statul de drept, adoptat de autorităţile din Germania în ianuarie 2019, ar constitui un astfel de exemplu", a declarat ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.