Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULUITOR - Bărbat amendat cu 3.700 de euro pentru că dat 'like' la niște comentarii pe Facebook

facebook mobil

Un barbat in varsta de 45 de ani a fost gasit vinovat de un tribunal elvetian pentru ca a defaimat un activist si a dat ”like” unor insulte pe Facebook la adresa acestuia, cazul fiind o premiera juridica, noteaza The Guardian.

Barbatul l-a acuzat de rasism pe un activist pentru drepturile animalelor, Erwin Kessler, si a dat ”like” unor comentarii defaimatoare la adresa acestuia, potrivit unui comunicat al tribunalului din Zurich.

S-a aflat! Numele unora dintre cei 5 diplomați ruși EXPULZAȚI din Chișinău, dezvăluite

Comentariile au fost facute in 2015, in contextul unei discutii aprinse pe unele grupuri de pe Facebook care apara drepturile animalelor si in care se dezbatea daca sa li se permita animalelor sa ia parte la festivaluri stradale, a scris cotidianul elvetian Tages Anzeiger.

Curtea a stabilit ca nu conteaza faptul ca afirmatiile de pe Facebook nu sunt ale barbatului acuzat, insa a apreciat ca prin folosirea butonului ”like” si-a insusit calomniile.

Barbatul condamnat luni este primul sanctionat pentru ca a dat ”like” comentariilor altora. Curtea a stabilit ca barbatul sa plateasca o amenda de 4.000 de franci elvetieni (aproximativ 3.700 de euro), insa decizia nu este definitiva.

Acuzatul poate face apel. Kessler a fost condamnat in urma cu aproape 20 de ani pentru ca a comparat ritual de taiere a animalelor de catre evrei cu practicile naziste.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.