Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMF Iaşi a publicat rezultatele examenului de admitere: Cea mai mare medie la locurile bugetate fiind de 9,98, iar cea mai mică - 5,66

studentpenet.ro
Gr. T. Popa iasi facultate medicina

Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi a publicat rezultatele examenului de admitere în anul universitar 2021-2022, cea mai mare medie la locurile bugetate fiind de 9,98, iar cea mai mică - 5,66, a fost la Facultatea de Farmacie.

Potrivit datelor centralizate pe site-ul UMF Iaşi, înainte de depunerea contestaţiilor, la Facultatea de Medicină Generală primul candidat admis la locurile fără taxă a avut media 9,98, iar ultimul intrat - 8,72. La acelaşi profil, la studiile cu taxă ultima medie cu care s-a intrat a fost 8,19, scrie Agerpres.ro.

Pentru locurile fără taxă de la Facultatea de Asistenţă Medicală cea mai mare medie a fost 9,95, ultima fiind 7,9. La locurile cu taxă s-a intrat şi cu media 5,45.

La Colegiul de Nutriţie şi Dietetică cea mai mare medie la locurile bugetate a fost 9,54, ultima fiind 8,08. La locurile cu taxă ultima medie admisă a fost 5,26.

La Facultatea de Medicină Dentară media primului candidat admis la studiile fără taxă a fost 9,36, iar cea a ultimului intrat a fost de 7,29. La studiile cu taxă s-a intrat cu media 5,26.

La Colegiul de Asistenţă şi Profilaxie Stomatologie ultima medie la buget a fost 7,29, iar la taxă 6,33. La Colegiul de Tehnică Dentară s-a intrat cu media 5,94 la buget, iar la taxă cu 5,31.

La Facultatea de Farmacie, la studiile fără taxă s-a intrat cu 5,66. La Facultatea de Bioinginerie, s-a intrat cu 5,49 la taxă şi cu 7,49 la buget. La Colegiul de Balneo-fiziokinetoterapie s-a intrat cu 5,67 la buget, iar la taxă cu 5,41.

În zilele următoare urmează a fi prezentate listele cu mediile finale, după soluţionarea contestaţiilor.

Anul acesta UMF 'Gr T Popa' din Iaşi a scos la concursul pentru admiterea în anul universitar 2021-2022 un număr de 791 locuri bugetate, pentru care au concurat 2.226 de absolvenţi de liceu.

Cei mai mulţi candidaţi, 6,44 candidaţi/loc, au fost la Colegiul de Nutriţie şi Dietetică. La Facultatea de Asistenţă Medicală, concurenţa a fost de 4,77 candidaţi pe loc, iar Facultatea de Medicină Generală - 3,87 candidaţi/loc; la Facultatea de Medicină Dentară - de 3,83 candidaţi/loc; la Colegiul de Asistenţă şi Profilaxie Stomatologie - 1,38 candidaţi/loc; iar la Colegiul de Tehnică Dentară concurenţa a fost de 3,04 candidaţi/loc.

La Facultatea de Farmacie, la fel ca şi în anii trecuţi, concurenţa a fost foarte scăzută. Anul acesta au fost 0,50 candidaţi pentru un loc. La Facultatea de Bioinginerie concurenţa a fost de 1,18 candidaţi /loc, iar la Colegiul de Balneo-fiziokinetoterapie concurenţa a fost de 1,76 candidaţi/loc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.