Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMILINȚĂ pentru procurori: Unul dintre cele mai importante dosare în care este implicat un milionar a fost NEREGULAMENTAR ÎNTOCMIT, spun judecătorii

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis miercuri contestaţiile declarate de inculpaţii din dosarul Carpatica Asig, printre care omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul acestuia, Oprea Nicolae, şi, procedând la o nouă judecată, a decis restituirea cauzei la DIICOT, deoarece "rechizitoriul este neregulamentar întocmit", potrivit conţinutului încheierii remis AGERPRES.

Instanţa a admis contestaţiile declarate de inculpaţii Ilie Carabulea, Oprea Nicolae Carabulea, Angela Toncescu, Georgeta Crideanu, Gheorghe Năşărău, Ana Popa, Romticket SA şi S.C. Carpatica ASIG S.A. împotriva încheierii pronunţată la Tribunalul Sibiu de judecătorul de cameră preliminară, prin care care s-a dispus, în iunie, începerea judecăţii cauzei în acest dosar.

Citește și: Sorina Matei detonează cazul fetiței de 11 ani, ucise de pedofilul olandez! ‘Soția sa este comisar-șef la IPJ Dâmbovița’

Instanţa CA Alba Iulia a desfiinţat respectiva încheiere finală de cameră preliminară şi, în parte, încheierea intermediară pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în luna mai şi, procedând la o nouă judecată, în aceste limite, "restituie cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată - Biroul Teritorial Sibiu, deoarece rechizitoriul este neregulamentar întocmit, iar neregularitatea nu a fost remediată de procuror în termenul prevăzut la art. 345 alin. 3 C. pr. pen. şi aceasta atrage imposibilitatea stabilirii obiectului sau limitelor judecăţii".

De asemenea, CA Alba Iulia a constatat nulitatea absolută a punerii în executare a măsurilor de supraveghere tehnică încuviinţate în cauză, excluzând din materialul probator toate procesele-verbale de consemnare a rezultatelor activităţilor de supraveghere tehnică menţionate.

Citește și: Alexandru Cumpănașu a explodat: Sunt cel mai atacat, intimidat, șantajat și blocat om din România

"În conformitate cu Decizia CCR nr. 22/18.01.2018, dispune îndepărtarea de la dosarul cauzei a acestor mijloace de probă şi a suporţilor care conţin rezultatul măsurilor de supraveghere tehnică menţionate, precum şi eliminarea referirilor la aceste mijloace de probă şi eliminarea redării conţinutului acestor mijloace de probă din rechizitoriul nr. 56/D/P/2015 din 05.09.2018", au decis magistraţii.

Instanţa a mai dispus anularea percheziţiei informatice realizate asupra unei tablete şi excluderea din materialul probator a unor agende conţinând înscrisuri de mână.

Citește și: USR, proiect pentru Diaspora! Se cere scutirea de la plata impozitului pe venit pentru românii din străinătate

CA Alba Iulia a respins ca "nefondată" contestaţia declarată de DIICOT.

Decizia, pronunţată miercuri în camera de consiliu, este definitivă.

Pe rolul CA Alba Iulia s-a aflat judecarea contestaţiilor depuse împotriva soluţiei prin care Tribunalul Sibiu a dispus, în iunie, începerea judecăţii cauzei în dosarul Carpatica Asigurări, în care omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul său, Oprea Nicolae, şi alte persoane, printre care şi Angela Toncescu, fost preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, sunt acuzaţi de procurori că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 70 milioane de lei.

Citește și: Alexandru Cumpănașu a răbufnit! Declarație cu privire la studiile sale

Potrivit informaţiilor postate pe portalul Tribunalului Sibiu, în 24 iunie, magistraţii au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din 5 septembrie 2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT- Biroul Teritorial Sibiu, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul nr. 56/D/P/2015, "cu excepţia celor excluse" prin încheierea de cameră preliminară din data de 10 mai, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară.

Instanţa a constatat, în 10 mai, nulitatea absolută a punerii în executare a măsurilor de supraveghere tehnică încuviinţate, respectiv prelungite, excluzând din materialul probator toate procesele-verbale de consemnare a rezultatelor activităţilor de supraveghere tehnică sus-menţionate.

Citește și: Cerere fără precedent din partea Gabrielei Firea! Ce vrea, de fapt, primarul Capitalei de la Guvern

Tribunalul Sibiu a dispus, în iunie, începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Ilie Carabulea, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la abuz în serviciu, în formă continuată, faptă ce a produs consecinţe deosebit de grave, instigare la fals intelectual, în formă continuată, şi la uz de fals, evaziune fiscală, spălare de bani, în formă continuată, şi Oprea Nicolae Carabulea, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la abuz în serviciu, în formă continuată, faptă ce a produs consecinţe deosebit de grave, instigare la fals intelectual, în formă continuată, şi la uz de fals, delapidare, folosirea cu rea credinţă a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia, în formă continuată (5 acte materiale).

De asemenea, instanţa Tribunalului Sibiu a dispus începerea judecăţii cauzei şi în ceea ce o priveşte pe Angela Toncescu, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, în formă continuată (cel puţin 6 acte materiale), faptă ce a produs consecinţe deosebit de grave, instigare la fals informatic, în formă continuată, instigare la fals intelectual, în formă continuată, şi la uz de fals.

Citește și: Vizită de lux în SUA! Klaus Iohannis este cazat la un hotel de lux

Aceeaşi decizie a fost dispusă, la Tribunalul Sibiu, şi pentru Maria Coşa, Georgeta Crideanu, Liviu Andrei Stoicescu, Gheorghe Năşărău, Ana Popa şi Adrian Văcaru, precum şi pentru SC Romticket SA şi SC Carpatica Asig SA.

Împotriva încheierii Tribunalului Sibiu au formulat contestaţie atât DIICOT, cât şi inculpaţii.

Citește și: Informația de ultimă oră care reaprinde cazul Caracal: Oasele sunt din cimitir!

În urmă cu trei ani şi jumătate, în primăvara lui 2016, omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul său, Oprea Nicolae, şi alţi trei inculpaţi au fost arestaţi în dosarul Carpatica Asig. Ei au fost puşi în libertate după ce CA Alba Iulia a constatat că în dispozitivul încheierii Tribunalului Sibiu nu s-a menţionat perioada pentru care s-a dispus această măsură preventivă, precum şi data până la care arestarea preventivă a fost dispusă.

Prejudiciul cauzat este, potrivit procurorilor, de aproximativ 70 milioane de lei. Potrivit informaţiilor date publicităţii în 2016, inculpaţii au fost acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmăreau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurări şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România.

Citește și: Vești bune pentru români! Crește valoarea tichetelor de masă – Senatul a decis .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.