Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMILINȚĂ totală pentru Traian Berbeceanu! Decizie incredibilă a Curții de Apel

traian berbeceanu

Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia procurorilor faţă de decizia Tribunalului Bucureşti de retrimitere a rechizitoriului la Parchet în dosarul în care este cercetat Traian Berbeceanu.

„Instanţa admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală împotriva încheierii din data de 24 septembrie 2014, pronunţată de judecătorul de camera preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti, Secţia I Penală. Desfiinţează în totalitate încheierea din data de 24 septembrie 2014, constată legalitatea sesizării instanţei şi dispune începerea judecăţii. Decizia este una definitivă”, a afirmat reprezentantul Biroului de presă al Curţii de Apel Bucureşti.

Prin urmare, celebrul dosar al lui Berbeceanu îşi va urma cursul firesc în instanţă, iar alături de poliţist vor fi judecate şi alte persoane, printre care oameni de afaceri din judeţul Hunedoara. Fostul comisar şef al BCCO Alba este acuzat de procurorii DIICOT de sprijinire de grup infracţional organizat, luare de mită şi spălare de bani, scrie mesagerulhunedorean.ro. Dosarul a fost deschis de procurorul Ioan Mureşan, după ce Berbeceanu denunţase posibile acte de corupţie comise de acesta, procurorul Nicolae Cean şi poliţistul Alin Muntean. În prezent, şi cei trei sunt judecaţi într-un alt dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzaţi de procurorii DNA că ar fi fabricat probe împotriva lui Traian Berbeceanu.

Cazul lui Berbeceanu este unic în practica judiciară din România, datorită faptului că acuzatul şi acuzatorii au fost trimişi în judecată în acelaşi timp de către instituţii diferite. Comisarul Berbeceanu a fost pus iniţial sub acuzare de către colegii săi de la DIICOT Alba. Ulterior, dosarul a fost preluat de procurorii de la structura centrală a DIICOT. Procurorul şef al DIICOT Alba Iulia, care i-a întocmit dosarul lui Berbeceanu, a fost trimis în judecată, alături de alte două persoane, de către DNA-Structura Centrală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.