Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Umilință cruntă pentru bătrânii din Pângărați. Finul lui Ion Asaftei, președintele CJ Neamț, șef la un alt cămin al groazei

Povestea care a înmărmurit întreaga țară, despre căminul groazei de la Ilfov, se repetă, din păcate, și la Neamț, iar noi detalii despre clica politică care umilește cu nepăsare zeci de vârstnici neputincioși, ies acum la iveală.

În goana lor nebună după bani și putere, se pare că șeful Consiliului Județean Neamț, susținut de PSD și finul acestuia, Romeo Panaitescu, cunoscut pentru traseism politic de primă clasă, și-au pierdut orice urmă de umanitate și simț moral, iar victimele perfecte au fost 21 de vârstnici care au fost obligați să trăiască în condiții improprii, mizerie și umilință, în timp ce acești domni, care cunoșteau situația, s-au bucurat de leafa grasă care le intra în buzunare.

Este vorba despre Centrul Rezidențial de Persoane Vârstnice Pângărați, din satul Pângăricior, condus, prin soția sa, care figurează ca administrator în acte, de către domnul Romeo Panaitescu. Centrul a fost închis, în sfîrșit, după ce Direcția de Sănătate Publică a constatat că acesta funcționa de luni bune fără autorizație de sănătate și în urma constatărilor de la fața locului, unde s-au găsit condiții insalubre, grupuri sanitare neigienizate, igrasie și infiltrații, lipsa materialelor de igienă personală, ba mai mult, lipsa oricărei pregătiri, în materie de noțiuni elementare de igienă, a personalului de îngrijire. Vă puteți imagina în ce condiții au fost acești oameni condamnați să își ducă traiul? Oameni cu o vârstă înaintată, unii dintre ei cu probleme de sănătate, uitați de lume într-un azil al groazei, al cărui singur scop e să aducă bani în buzunarele unor numiți politic fără scrupule și decență.

Bun, dar de ce Romeo Panaitescu nu își asumă funcția de conducere a Centrului de bătrâni, folosindu-și soția, pe Cristina Panaitescu, asistent farmacist de meserie, ca interpus în acte pentru a figura ca administrator de drept, când știm că de facto, lucrurile stau diferit? Răspunsul îl poate oferi nașul, domnul Ion Asaftei, opțiunea PSD-ului pentru conducerea Consiliului Județean Neamț, care nu l-a nășit doar pe domnul Panaitescu, ci a nășit și transferul acestuia la conducerea DGASPC Neamț.

Asta nu îl împiedică pe Panaitescu să își afișeze cu mândrie, pe Facebook, rolul de CEO/Administrator al Centrului, indiferent de incompatibilitatea cu funcția pe care o ocupă mai nou la DGASPC și realitatea din acte. Sfidare? Sau doar indiferență crasă și miserupism din partea protejatului lui Asaftei?!

Romeo Panaitescu nu este străin de scandaluri. Acesta a fost implicat în diverse dosare, fie că era vorba despre decontarea unor rețete pe numele unor bătrâni decedați, pentru boli grave, rețete în valoare de mii de lei, fie neînțelegeri cu doctorița Hâncu, alături de care a activat ca voluntar la fundația de îngrijiri comunitare pe care aceasta o conducea.

Panaitescu este astăzi, grație sprijinului din partea nașului Ion Asaftei, șef serviciu la DGASPC Neamț, unde a ajuns printr-un transfer aranjat prin relațiile nașului, având în vedere blocarea angajărilor în urma Ordonanței Austerității, dar și membru într-o comisie a Consiliul Județean unde a ajuns, ghiciți cum, prin intervenția președintelului de Consiliu, nimeni altul decât...nașul. Din activitatea online a lui Romeo Panaitescu se poate vedea, în materie de like-uri, recunoștința pe care acesta i-o poartă președintelui Consiliului Județean din Neamț.

Mai mult, pentru că Centrul de vârstnici condus de Panaitescu a fost scos din funcționalitate de către DSP, planul de relocare a rezidenților obligă DGASPC-ul să ofere servicii de consiliere psihologică pentru aceștia. Și cine credeți că este singurul psiholog disponibil al DGASPC-ului pentru a consilia vârstnicii ținuți în condiții mizere luni de zile, lipsiți de materiale de primă necesitate și de un minim respect pentru vârsta pe care o au? Nu o să ghiciți! Exact cel care a administrat căminul groazei până la acest moment, unicul Romeo Panaitescu, de profesie, psiholog, care nu putea rata o nouă vacă de muls care s-a ivit fix din propria incompetență și dezinteres.

Știa conducerea DGASPC despre acest cerc vicios în al cărui centru este Romeo Panaitescu, proaspăt șef de serviciu al instituției ? Știa președintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei, susținut de PSD, ce face finul lui? Știa prefectul PSD, Adrian Niță, cum sunt batjocoriți și umiliți cei 21 de vârstnici din Pângărați? Bineînțeles că, și în acest caz, TOȚI ȘTIAU!

Știau și nu le-a păsat nicio secundă de soarta unor oameni care își duc bătrânețea în chinuri, în timp ce vinovații își împart, cu nesaț, funcțiile și banii publici. Știau și, în continuare, abuzează de puterea politică care le-a fost dată, ca o caracatiță care își întinde tentaculele peste județul Neamț.

Întrebarea rămâne dacă și domnul Ciolacu, președinte al PSD și premier, știa și va lua atitudine în ceea ce privește această „mafie” care crește în instituțiile publice și profită de vulnerabilitatea unor oameni pentru propriile foloase.

Ceea ce se întâmplă nu poate rămâne fără răsunet. Sunt bătrâni nevinovați la mijloc, părinți și bunici care sunt folosiți ca masă de manevră pentru jocuri politice murdare, care duc către aceeași oameni, mereu și mereu. Ce are de spus PSD Neamț despre oamenii pe care îi girează, cum este Ion Asaftei? Cât de încurcate sunt ițele acestor afaceri care îi umilesc pe nemțeni de ani de zile? Răspunsurile sunt date: „cine nu are bătrâni, să-și cumpere” , pentru că se fac bani buni pe seama lor, cum pot bine confirma Panaitescu, Asaftei și PSD Neamț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.