Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMILINȚĂ pentru membrii grupărilor de crimă organizată din El Salvador: Președintele țării i-a pus să defileze în faţa camerelor

Mara Salvatrucha

Sute de membri ai gang-urile din El Salvador, încătuşați, au fost expuși în faţa reporterilor într-un un spectacol mediatic organizat de preşedintele Nayib Bukele. Este vorba de aproximativ 600 de membri ai grupăriilor Mara Salvatrucha (MS-13) din El Salvador şi a rivalului său Barrio 18.

Deţinuţii au defilat sâmbătă în faţa presei, o tactică comună a preşedintelui Bukele. Ei sunt acuzaţi de crimă, răpire şi trafic de persoane, printre alte infracţiuni, potrivit oficialilor, scrie mediafax.ro.

Citește și: Scandal între Klaus Iohannis și Olguța Vasilescu: ‘Se încearcă închiderea cu dosarul penal!’

În aprilie, Bukele a fost criticat de grupurile pentru drepturi omului atunci când a publicat pe reţelele de socializare imagini dure cu sute de membri ai gang-urilor în închisoare, aproape dezbrăcaţi, aflaţi în rânduri strânse, în ciuda pandemiei.

Ministrul securităţii, Rogelio Rivas, i-a numit pe majoritatea „terorişti” în declaraţii după ce au fost adunaţi într-o piaţă în aer liber.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Este total scăpată de sub control! Guvernul nu ne protejează! Despre asta vorbim în momentul de față’

Cifrele guvernamentale arată că rata crimelor a scăzut cu aproape 50% în acest an comparativ anului trecut. Bukele susţine că cifrele se datorează prezenţei militare şi a poliţiei mai mari pe străzi.

În septembrie, site-ul de ştiri online El Faro a publicat o investigaţie care dezvăluia o presupusă negociere între guvern şi MS-13 privind reducerea omuciderilor în schimbul altor beneficii, inclusiv sprijin electoral pentru Bukele, acuzaţie pe care preşedintele a negat-o.

Citește și: Atac fără precedent al lui Andrei Caramitru asupra lui Nicușor Dan: ‘Primarul Bucureștiului și-a schimbat numele. Acum e NicuȘiOrban’

Cea mai recentă rundă ar putea fi menită să infirme ideea că guvernul negociază cu gang-urile, a declarat analista de securitate Jeannette Aguilar într-un interviu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.