Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMILINȚĂ pentru români: O celebră rețea de magazine a pus un avertisment pentru hoții români, iar MAE vorbește despre discriminare

MAE

Un avertisment pentru hoţi, scris în limba română, a fost pus pe rafturile unui lanţ de magazine alimentare din Marea Britanie. Ministerul Afacerilor Externe a transmis, luni, că a luat legătura cu ministrul de externe britanic şi cu reprezentanţii magazinului, deoarece mesajul este discriminatoriu.

MAE a transmis, luni, că Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord s-a autosesizat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri atât pe lângă conducerea companiei, cât și pe lângă autoritățile centrale și locale, inclusiv la nivelul ministerului de externe britanic (Foreign, Commonwealth and Development Office), după apariţia mesajului afișat în incinta unei filiale a unui lanț de magazine alimentare din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Mesajul este pentru hoţi, aceştia fiind avertizaţi că vor fi prinşi şi urmăriţi penal, deoarece ofiţerii de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă. Mesajul a fost pus pe rafturi, scris în limba română.

Citește și: Dezvăluire-bombă! Ministrul Cîțu este dator vândut la banca unde a fost economist-șef! La mijloc e o sumă uriașă .

MAE a transmis omologilor britanici că îşi exprimă surprinderea și dezacordul față de apariția mesajului, care „are un puternic caracter discriminatoriu”.

„MAE dezaprobă acest tip de mesaje discriminatorii care nu reflectă imaginea reală a comunității române din Marea Britanie, bine integrată și care aduce o contribuție reală la dezvoltarea societății și economiei britanice. Totodată, MAE informează că, în scrisoarea adresată conducerii companiei și poliției locale, reprezentanții ambasadei au solicitat înlăturarea imediată a materialelor cu caracter discriminatoriu, precum și clarificarea circumstanțelor și a motivelor care au stat la baza utilizării acestora”, spun reprezentanţii MAE.

Potrivit MAE, Ambasada României la Londra urmărește acest subiect și va întreprinde toate demersurile legale pentru a asigura cetățenilor români din Marea Britanie garantarea drepturilor în calitate de cetățeni UE și aplicarea unui tratament non-discriminatoriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.