Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMILINȚĂ Protestarii din 10 august, comparați de procurorii DIICOT cu o cultură iremediabil compromisă

protest 10 august

Protestatarii care au ieșit în Piața Victoriei pe 10 august nu sunt nici pe departe niște salvatori de neam, așa cum singuri s-au descris. Cel puțin nu în ochii procurorilor DIICOT, care scriu în motivarea clasării parțiale a Dosarului 10 august că  protestatarii sunt o cultură iremediabil compromisă.

Citește și: NEBUNIA de la granițe NU se oprește: Peste 90.000 persoane au trecut frontierele României în ultimele 24 de ore

Procurorii DIICOT fac o comparație "plastică" în ordonanța de clasare a dosarului 10 august, vorbind despre protestatarii din Piața Victoriei ca despre o "cultură iremediabil compromisă", care trebuie "întoarsă la stadiul de brazdă".

"Într-un mod plastic, dar sugestiv exprimat pentru înțelegerea semnificației asociate conceptului, reținem că acțiunea de intervenție în forță executată în vederea restabilirii ordinii publice pe timpul desfășurării unei adunări publice care și-a pierdut caracterul pașnic nu are și nu poate avea semnificația unei activități de plivit buruieni într-un răsad de panseluțe, ci mai degrabă pe aceea de întoarcere a unei culturi iremediabil compromise la stadiul de brazdă", se arată în ordonanță de clasare a dosarului "10 august", susțin procurorii DIICOT în ordonanța de clasare a dosarului 10 august consultată de HotNews.ro.

În document se mai arată că "misiunile executate de către forţele de ordine în astfel de situaţii sunt departe de a fi perfecte, erorile de apreciere şi acţiune fiind o constantă influenţată de limitele factorului uman", scrie Hotnews.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.