Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMILINȚA SUPREMĂ pentru Emmanuel Macron, după violențele din Franța: Cine îi dă LECȚII de democrație celui care explica României cum să acționeze jandarmii

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Macron

Guvernul venezuelean al preşedintelui Nicolas Maduro a denunţat sâmbătă "represiunea excesivă" de care, în opinia lui, dă dovadă executivul francez în cursul manifestaţiilor, în special a "vestelor galbene", şi s-a declarat "solidar cu lupta dreaptă a muncitorilor francezi", notează AFP.

"După 15 luni de manifestaţii, guvernul francez este incapabil să aducă răspunsuri la cererile poporului său", a scris, pe Twitter, Jorge Arreaza, ministrul de externe al preşedintelui socialist Nicolas Maduro, informează agerpres.ro.

Citește și: Olguța Vasilescu profețește dezastrul pentru români: Nu doar că nu mai vor să facă majorările de pensii și salarii, dar vor sa taie

"Răspunsul său este represiunea excesivă şi severă", a continuat el în acest mesaj la care a ataşat o înregistrare video arătând poliţişti francezi în timp ce interveneau în forţă împotriva manifestanţilor.

De la începutul mişcării lor de contestare socială în noiembrie 2018, "vestele galbene" au denunţat constant "violenţele poliţieneşti", folosirea grenadelor şi lansatoarele de bile de apărare şi unii au depus plângere.

Citește și: Traian Băsescu dă semnalul serii: Atrag atenția

Din luna decembrie, Franţa este scena unei vaste mişcări de protest faţă de reforma sistemului de pensii propusă de guvernul Edouard Philippe.

"Venezuela este solidară cu lupta dreaptă a muncitorilor francezi şi lansează un apel la dialog social", a adăugat pe Twitter şeful diplomaţiei de la Caracas.

Citește și: Ludovic Orban a reacționat în forță, după ce s-a spus că președintele Klaus Iohannis i-ar fi dat ordin

Franţa face parte, mai ales cu Statele Unite, din rândul celor peste 50 de ţări care, în urmă cu un an, l-au recunoscut pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, ca preşedinte interimar al Venezuelei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.