Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un acord cu Iranul 'posibil' pe tema programului nuclear. Care e conditia

nucleara

Un acord cu Iranul asupra programului său nuclear este "posibil", dar trebuie să facă "inaccesibilă" arma atomică pentru această ţară, a afirmat duminică şeful diplomaţiei britanice, Philip Hammond, la sosirea în oraşul elveţian Lausanne, citat de AFP.

Ultimul ministru al marilor puteri care s-a alăturat acestor discuţii cu iranienii, secretarul Foreign Office-ului a dat asigurări că este prezent în Elveţia "deoarece considerăm că poate fi încheiat un acord (...), dar trebuie să fie un acord care să facă inaccesibilă bomba atomică pentru Iran. Nu poate exista un compromis în această privinţă", a declarat el jurnaliştilor.

"Vom încerca să realizăm acest lucru în următoarele ore, Iranul trebuie respire adânc şi să ia decizii dificile pentru a da asigurări că această linie roşie este satisfăcută. Sper că vom avea succes în orele care urmează", a continuat Philip Hammond.

O reuniune a tuturor părţilor implicate, şefii diplomaţiilor Iranului şi Grupului 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania), plus Uniunea Europeană, se desfăşura duminică seară la hotelul Beau Rivage Palace din Lausanne. Ea a fost precedată de o reuniune a marilor puteri care a debutat imediat după sosirea ministrului britanic.

Iranienii şi americanii negociază cu începere de joi la Lausanne, reaminteşte AFP.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.