Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un activist vietnamez a fost recompensat cu 'Nobelul verde' pentru salvarea a sute de pangolini

Operation World
vietnam

Un activist vietnamez pentru drepturile animalelor a primit marţi prestigiosul premiu Goldman pentru mediu, supranumit "Nobelul verde", pentru salvarea a sute de pangolini, cele mai braconate mamifere din lume, informează AFP.

Solzii acestui animal sunt folosiţi în medicina tradiţională chineză pentru tratarea artritei, ulcerelor, tumorilor şi durerilor menstruale, însă aceste virtuţi nu au fost niciodată dovedite ştiinţific, scrie Agerpres.ro.

Milioane de pangolini au fost ucişi în ultimii ani, victime ale traficului pe scară largă, potrivit Biroului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate.

"Numărul pangolinilor care trăiesc în sălbăticie în Vietnam a scăzut cu peste 90% în ultimii 15 ani", a declarat pentru AFP Nguyen Van Thai, directorul organizaţiei Save Vietnam's Wildlife (SVW), recompensat cu premiul Goldman pentru mediu.

Echipa sa a tratat aproape 1.600 dintre de pangolini înainte de a-i elibera în sălbăticie şi dezvoltă un program de creştere a pangolinului chinezesc, care se confruntă cu un "risc crescut de dispariţie".

Scopul meu este "să atrag tinerii şi populaţia vietnameză în ansamblu pentru a se alătura activităţii de protejare a pădurii, a faunei sălbatice şi a mediului", a declarat Nguyen Van Thai.

Vietnamul şi-a intensificat recent lupta împotriva traficului de pangolini. În 2018, ţara a revizuit o lege care protejează speciile pe cale de dispariţie, înăsprind sancţiunile pentru cei care o încalcă. De acum înainte, traficul de pangolini se pedepseşte cu 15 ani de închisoare şi amenzi de peste 550.000 de euro.

Arestările traficanţilor de pangolini au crescut brusc anul trecut, potrivit ONG-ului Educaţie pentru natură în Vietnam (ENV).

Ţara a sporit, de asemenea, controalele la frontieră şi a lansat o campanie pentru a verifica dacă farmaciile nu vând medicamente care conţin solzi de pangolin proveniţi din comerţul ilegal.

Pangolinul a fost suspectat la un moment dat că a jucat un rol în transmiterea la om a coronavirusului care a apărut în China la sfârşitul anului 2019, înainte ca oamenii de ştiinţă să pună la îndoială această ipoteză.

De atunci, Beijing-ul l-a retras din farmacopeea chineză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.