Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un actor celebru și alte două persoane au fost rănite într-un atac într-un tren în Franța / VIDEO

Trei persoane au fost rănite, dintre care două grav, de un individ înarmat ce a deschis focul vineri într-un tren ce circula între Amsterdam şi Paris, dar atacatorul a fost în cele din urmă imobilizat de pasageri şi predat poliţiei în gara Arras (nordul Franţei), transmite AFP, citând surse concordante.

Conform publicaţiei Voix du Nord, printre persoanele rănite în incident se numără Jean-Hugues Anglade, actor, regizor şi scenarist. Până la ora difuzării acestei ştiri, informaţia nu fusese confirmată de autorităţi.

Incidentul a survenit la puţin timp după ora 16:00 GMT. Un purtător de cuvânt al companiei de căi ferate franceze, SNCF, a precizat că atacatorul avea asupra sa arme albe şi arme de foc. Potrivit purtătorului de cuvânt, două dintre persoane au fost grav rănite, a treia a fost rănită uşor, iar cel puţin una dintre victime ar avea răni de gloanţe.

Ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve a pornit spre Arras, a indicat Pierre-Henry Brandet, purtătorul de cuvânt al ministerului său. El a confirmat pentru AFP că un bărbat a deschis focul în tren, adăugând că în acest stadiu "nu se ştie nimic despre motivaţiile sale".

"Ar fi prematur să se vorbească la acest moment despre o motivaţie teroristă", a spus Brandet la postul de televiziune BFM-TV, potrivit Reuters.

Respectivul tren aparţine companiei Thalys, o filială a SNCF. Thalys a anunţat pe Twitter că serviciile de urgenţă s-au deplasat la locul unde este oprit trenul, iar situaţia se află sub control şi pasagerii sunt în siguranţă.

Parchetul francez a precizat ulterior că cei doi pasageri care au reuşit să-l imobilizeze pe atacator sunt cetăţeni americani. Departamentul antitero al Pachetului din Paris a deschis o anchetă.

Franţa se află în stare de alertă după atacurile islamiste din luna ianuarie de la Paris şi din împrejurimi, soldate cu 17 morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.