Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un actor român a încetat din viață la 68 de ani / VIDEO

lumanare doliu

Eugen Cristian Motriuc, actor al Teatrului Mic din București vreme de trei decenii a plecat dintre noi zilele acestea, lăsând în urmă amintirea unor clipe în care colegii și prietenii săi râdeau până la lacrimi la multe din anecdotele sale, pentru că da, știa ca nimeni altul să aducă bucurie în suflete.

Hunedorean de origine, născut la 10 iulie 1949, Eugen Cristian Motriuc, a ales Teatrul Tineretului din Piatra Neamț ca loc în care să își înceapă parcursul teatral. Piatra Neamț face parte din tinerețea mea, declara într-un interviu.

Citește și: Inedit! Cine este doctorul pe care PSD nu-l vrea cetățean de onoare deorece lucrează într-un spital privat

Distribuit prima oară în 1977 în chipul lui Hernandez din spectacolul Pâine amară de Claude Spaark, în regia lui Constantin Dinulescu, montat pe scena Teatrului Național din București, Eugen Cristian Motriuc alege totuși să își continue drumul la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, în detrimentul Naționalului. Acolo, vreme de peste cinci ani, interpretează cu virtuozitate roluri în spectacole regizate de Alexandru Tocilescu (1978 - Nevestele vesele din Windsor de William Shakespeare; 1980 - Program special L.B. de Stephen Poliakoff) sau Alexandru Dabija (1979 - Mihai Viteazul de Eugen Mandric şi Paul Findrihan; 1980 - D’ale Carnavalului de Ion Luca Caragiale).

Citește și: Veste bună în tenisul românesc! A rămas însărcinată

La Teatrul Mic din București este adus în 1983 de Dinu Săraru, iar primul spectacol în care e distribuit, în același an, este celebrul Richard al III-lea de William Shakespeare, montat de Silviu Purcărete. Pe scena Teatrului Mic și a Teatrului Foarte Mic interpretează, timp de trei decenii, peste 20 de roluri, alături de Ștefan Iordache, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuță, Dan Condurache, Mihai Dinvale, Coca Bloos, Vali Seciu, Gheorghe Visu ș.a.

Colaborează, de asemenea, în film cu regizori precum Costa-Gavras (Amen), Sergiu Nicolaescu, Mircea Daneliuc sau Nicolae Mărgineanu, filmul Poarta Albă (2014), regizat de acesta din urmă fiind ultimul său rol pe peliculă.

Citește și: Simona Halep dă lovitura! Și-a deschis o nouă afacere

De la teatru își ia rămas-bun în 2007 cu spectacolul Război cu Troia nu se mai face, în regia lui Florin Călinescu, montat pe scena în care și-a lăsat cea mai bună parte din ani și cel mai mult din suflet, Teatrul Mic.

Teatrul trebuie să doară, scria el într-una din cugetările sale.

Teatrul Mic mulțumește Inspectoratului de Poliție al orașului Brad pentru eforturile depuse și este alături de familia îndurerată, păstrând vie amintirea unei actor, dar mai ales a unui om, care cu greu va putea fi uitat.

Citește și: Minodora a rupt tăcerea după moartea Denisei! Nu s-a mai putut abține .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.